Fondovi

Samo dva fonda proteklog tjedna zabilježila pad vrijednosti

burza, NY
Pixell
11.09.2010.
u 10:40

Najuspješniji dionički fond bio je fond MP Bric HR kojem je vrijednost porasla za 2,64 posto. Jedini gubitnik kod dioničkih fondova je fond Erste Total East, kojemu je vrijednost smanjena za 0,62 posto.

Rezultati fondova protekloga tjedna kretali su se u rasponu od -0,62 posto pa do +2,64. čak 90 od ukupno 92 fonda ostvarilo je porast vrijednosti. Najuspješniji dionički fond bio je fond MP Bric HR kojem je vrijednost porasla za 2,64 posto. Jedini gubitnik kod dioničkih fondova je fond Erste Total East, kojemu je vrijednost smanjena za 0,62 posto.

Kod mješovitih fondova niti jedan fond nije zabilježio pad vrijednosti udjela a najuspješniji su bili Raiffeisen Balanced (+1,10 posto) i ICF Balanced (+1,05 posto). Pozitivne rezultate ostvarili su svi obveznički fondovi a najviše je porastao OTP euro obveznički (+1,01 posto). Kod novčanih fondova vrh ljestvice zauzimaju Raiffeisen Cash i Erste Money, oba sa porastom od 0,08 posto.

* kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati u vremenu od 2. do 9. rujna 2010. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije