Tržište rada

Slovenski birači referendumom odlučuju o "malom zapošljavanju"

'Slovenian Prime Minister Borut Pahor arrives prior to an EU summit, on March 24, 2011 at the European Council headquarters in Brussels. Europe\'s leaders head into a crucial summit, torn over the mil
'GEORGES GOBET'
10.04.2011.
u 16:03

Slovenske sindikalne središnjice tvrde da takve neoliberalne reforme neće riješiti probleme 114.000 nezaposlenih i 40.000 najsiromašnijih.

Slovenci danas referendumom odlučuju o prvom zakonu iz paketa "strukturnih reformi" slovenske vlade koji regulira povremeno zapošljavanje studenata, umirovljenika i nezaposlenih, piše Bankamagazin.

Tzv. zakon o malom zapošljavanju već je prihvaćen u parlamentu, ali su ranije protiv njega prosvjedovali studenti kojima bi zarada bila ograničena na 6000 eura na godinu.

Slovenske sindikalne središnjice tvrde da je vlada izdala socijaldemokratska načela te da pristaje na neoliberalne reforme koje ne rješavaju osnovni problem Slovenije, a to je kako tvrde 114.000 nezaposlenih, te 40.000 ljudi koji žive ispod granice siromaštva.

Više od 3000 birališta na kojima će gotovo 1,6 milijuna birača na referendumu odlučivati o prvom zakonu iz paketa "strukturnih reformi" slovenske vlade bit će otvorena do 19 sati.

Komentara 1

ST
Stjepan
05:15 11.04.2011.

....došla rit na šekret!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije