planovi u poodmakloj fazi

TUI će nove hotele i kruzere financirati novcem iz vlastitih investicijskih fondova

Tui business figures
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL
1/3
05.01.2022.
u 16:04

TUI u idućim godinama planira izgraditi više od 100 novih hotela i do šest novih kruzera

Njemački turoperator TUI planira nove hotele i brodove za krstarenje financirati novcem iz vlastitih investicijskih fondova, a ne zaduživanjem, rekao je direktor zadužen za strategiju kompanije u razgovoru za njemačke medije.

Najveći organizator putovanja u svijetu bio je prisiljen zatražiti milijarde eura državne pomoći u pandemiji koronavirusa koja je izazvala slom sektora putovanja zbog strogih mjera suzbijanja zaraze.

TUI se sporo oporavlja, a veliki mu je problem i dug koji je poskočio tijekom pandemije. Zato je kompanija zaključila da mora potražiti druge načine financiranja novih brodova-kruzera i hotela, rekao je Peter Krueger u srijedu za WirtschaftsWoche.

"Na tržištu ima dovoljno novca i već imamo vrlo konkretne interesente", rekao je Krueger, dodajući da su planovi o osnivanju  investicijskih fondova u već prilično poodmakloj fazi.

"Naše uključenje (u projekt) neutralizira većinu rizika za ulagače", dodao je čelnik njemačke tvrtke, koji planira iznijeti pojedinosti u javnost za nekoliko tjedana.

WirtschaftsWoche je objavio da TUI u idućim godinama planira izgraditi više od 100 novih hotela i do šest novih kruzera, navodi Reuters.

VIDEO Veliki rast: U 2021. prodano više Tesla nego što je proizvedeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije