PROMO

Vlasničke i organizacijske promjene u Technomarketu

Technomarket
Foto: Technomarket
PR
Autor
PR članak
28.01.2014.
u 08:30

Europski investicijski fond K&K Electronics EAD Bugarska odsad većinski vlasnik tvrtke K i K elektronika d.o.o. i maloprodajnog lanca Technomarketa

Europski investicijski fond K & K Electronics EAD Bugarska od sada je većinski vlasnik tvrtke K i K elektronika d.o.o., poznatije na hrvatskom tržištu po maloprodajnom lancu potrošačke elektronike i bijele tehnike Technomarket. Time su uz glavnog izvršnog direktora tvrtke, g. Marija Ivančića, u Upravnom odboru svoje mjesto dobili i g. Dimitar Mirchev kao predsjednik Uprave te gđa. Petia Kitova kao član Uprave K i K elektronika d.o.o., oboje s dugogodišnjim iskustvom na podizanju produktivnosti i efikasnosti maloprodaje na tržištu čitave regije.

U tom smislu važno je istaknuti podatak da je od ljeta 2013. i dodatno uloženih sredstava u K i K elektronika d.o.o. vidljiv značajni porast u prodajnim rezultatima odnosno 15 postotno povećanje u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Stoga se optimistično očekuje porast prihoda od 50% u 2014. godini te se planira otvaranje 5 novih poslovnica Technomarketa kao i oko 100 novih radnih mjesta.

Podsjetimo da je prva trgovina Technomarketa na hrvatskom tržištu otvorena još u rujnu 2009. godine nudeći potrošačima elektroničke proizvode i bijelu tehniku vrhunskih brendova poput Samsunga, Panasonica, Whirpoola, kao i čitav niz raznih informatičkih proizvoda. S novom vlasničkom strukturom povećat će se ulaganja u marketing i uređenje poslovnica te će se kreirati sasvim novi pristup prema potencijalnim kupcima, što će u konačnici rezultirati ponudom obogaćenom pogodnostima poput savjetodavnih usluga, montaže, dostave, kreiranja ponude po mjeri doma te ostalih pogodnosti u sklopu standardne usluge Technomarketa.

Pored zadovoljstva kupaca, cilj Uprave također je učiniti Technomarket najpoželjnijom radnom sredinom. Stoga će među glavnim investicijama 2014.godine biti ulaganja u edukaciju i podizanje razine zadovoljstva zaposlenika. U tom je smislu g. Dmitar Mirchev kao predsjednik Uprave K i K elektronika d.o.o. jasno istaknuo:«Technomarket namjerava zauzeti poziciju neupitnog lidera na tržištu. Dok je proširenje poslovnica u cilju osiguranja cjelokupne pokrivenosti Hrvatske prvi korak, ne smijemo ni u kom slučaju zaboraviti na edukaciju pravih ljudi koji su zaduženi za prezentiranje vrijednosti Technomarketa svim kupcima. Njihova je uloga ključna, a zadatak Uprave zajedno s njima učiniti Technomarket prvim izborom kupovine za sve postojeće i buduće kupce.»

«Zadovoljni smo da je Technomarket u posljednjih 5 godina od svojeg osnutka ostvario i zadržao respektabilnu poziciju na visko-konkurentnom hrvatskom tržištu potrošačke elektronike i bijele tehnike. S dodatno uloženim sredstvima i novim osvježenim iskustvom možemo s još većim zadovoljstvom najaviti naše namjere za povećanjem tržišnog udjela te jačanjem i širenjem prisutnosti Technomarketa na hrvatskom tržištu», izjavio je glavni izvršni direktor tvrtke K i K elektronika d.o.o. g. Marijo Ivančić.

U okviru tvrtke K i K elektronika d.o.o. Technomarket je vrlo uspješno držao korak s konkurencijom čitavi niz godina. Sadašnje nove vlasničke i organizacijske promjene unutar tvrtke imaju za cilj pridonijeti novom rastu i povećanju tržišnog udjela tvrtke, učvrstiti poziciju Technomarketa kao brenda na hrvatskom tržištu te ojačati suradnju sa svim kupcima i poslovnim partnerima.  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?