Generacija Y

Youth to Business konferencija u Rijeci

16.04.2015.
u 16:01

Damir Jugo, dekan Edward Bernays prve visoke škole za odnose s javnošću održao je inspirirajući govor o uspjehu te svima prisutnima ispričao životni put, te podijelio s kojim izazovima se susretao

U Rijeci se odvija sedma Youth to Business konferencija u organizaciji AIESEC-a Hrvatske. Na njoj sudjeluju šest poznatih govornika, među kojima su Damir Jugo i Daniel Ackermann te četiri tvrtke (između ostalih INA i Lidl) koje će organizirati radionice. Vrijednost projekta prepoznala je i Andrea Andrassy, komičarka i radijska voditeljica koja je otvorila konferenciju. 

Osim voditeljice, na početku foruma sudionicima su poželjeli dobro došlicu i savjetnica za poduzetništvo i obrt Anita Belenčić, pročelnik Odjela gradske uprave za poduzentištvo Amr. Sc. Andrija Vitezić, te prodekan za informatizaciju sa Građevinskog fakulteta. Studente je pozdravio i predsjednik AIESEC-a Hrvatske, Leonard Laštro koji je objasnio zašto se trudimo povezati mlade i aktivne studente s poslovnim sektorom. Također je ponudio mladima mogućnost sudjelovanja u nekim od AIESEC programa kako bi razvili vještine potrebne za uspjeh u poslu, ali i u životu.

Damir Jugo, dekan Edward Bernays prve visoke škole za odnose s javnošću održao je inspirirajući govor o uspjehu te svima prisutnima ispričao životni put, te podijelio s kojim izazovima se susretao.

 - Dajte mi šest sati da posječem stablo, prvih 4 sata ću oštriti sjekiru, omiljeni je citat prvog govornika koji je poručio da je za sve što radite u životu potrebno vremena i upornosti. Time je studente upozorio na potrebu za ranim kretanjem u bilo koje investicije za budućnost.

 - Svaku stvar koju radite morate znati zašto je radite. Od poslova koje uključuju prodaju parfema do slaganja određenih artikala u prodavaonici. Ukoliko na to gledate kao kapital, znat ćete primjeniti te stvari u budućnosti, kazao je. 

Elizabeta Novaković istaknula je da 'ako sportaši imaju trenere, ne vidim razloga da businessmani ne bi imali mentore'.

 - Pornađite svog mentora, pitajte tu osobu kako je uspjela nešto postići i neka vas nauči tajnama zanata. Emocija je snaga života. Čak ukoliko volontirate možete od toga imati benefit u budućnosti, kazala je. 

 - Živim u nadi kako ću napraviti nešto za sebe i okolinu, kako bih kasnije mogao živjeti kako nitko drugi ne može. Kreni sa malim stvarima i malim ciljevima. Kave nisu loše ukoliko provedete vrijeme sa kvalitetnim ljudima koji će te vaše ideje pokrenuti, kazao je Ladislav Jurić .

Daniel Ackermann istaknuo je kako fakultet nije dovoljan.

 - Morate misliti unaprijed i prilagoditi se svakoj promjeni.Studentsko doba je idealno za poduzetništvo. Pričajte o svojim idejama, nemojte šutiti o njima, kazao je.

>> Osvojite punu stipendiju za cijeli preddiplomski studij!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije