teška vremena

Nevenka Bečić: Svi bismo mi htjeli, ali ako nema, nema

split sjednica (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/3
27.12.2012.
u 12:58

– Moramo biti odgovorni – kazala je predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić te dodala da više nemaju ni lipe, ali ni od kuda uzeti sredstva

Burne rasprave o proračunskim izdvajanjima kao što su ona za socijalu te postavljanje križa na Marjanu obilježile su u četvrtak 30. sjednicu Gradskog vijeća Splita na kojoj se pojavio i gradonačelnik Željko Kerum, pišu 24sata.

Osim iščekivanja predstavljanja proračuna Grada Splita za 2013. godinu te rebalansa ovogodišnjeg proračuna koji je dobrano podbacio, splitski bi vijećnici danas trebali raspravljati i o trošenju kredita koji je osiguran Hajduku te o novom zaduživanju Grada Splita za 30 milijuna kuna.

Već tijekom rasprave o amandmanu oporbenih vijećnika za socijalu čule su nimalo optimistične novosti. – Svi bismo mi htjeli, ali ako nema, nema. Moramo biti odgovorni – kazala je predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić koja je dodala da više nemaju ni lipe, ali ni od kuda uzeti sredstva.

No unatoč tome vijećnici su jednoglasno izglasali blagdanske poklon-bonove od 200 kuna za 7380 splitskih umirovljenika s primanjima do 2000 kuna i za nezaposlene. Njih bi trebali dijeliti od petka, a kako i s kojim novcem kada u gradskoj blagajni nedostaje 3,8 milijuna kuna za bonove i za oko 19.000 nezaposlenih Splićana, pitanje je na koje treba naći odgovor.

– Kad kitimo grad za 4 milijuna kuna, možemo dati i 3,8 milijuna za nezaposlene – prokomentirala je Vesna Perak Bone iz SDP-a. Jure Šundov odgovorio je da novca sada nema, no Kerum je pokušao pronaći rješenje.

– Nije to velik novac, mogao bi se nekako izmisliti. Negdje ćemo malo uzeti. Možete smanjit plaće gradskim djelatnicima pet posto – predložio je Kerum, ali ga je pročelnica za financije Ljiljana Vučetić odmah demantirala jer su, podsjeća, plaće gradskih službenika osigurane kolektivnim ugovorom.

Oporbene vijećnike zanimalo je i koliko je članova rodbine zaposleno u gradskoj upravi od Kerumova dolaska na vlast te tko će financirati gradnju križa na Marjanu. Dok se na prvo čeka pisani odgovor, hoće li se gradnja križa financirati donatorskim ili proračunskim sredstvima, tek treba vidjeti.

>>Željko Kerum vratio se na posao nakon tri mjeseca izbivanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije