Sjeckani guacamole s ljutim papričicama BY EVA LONGORIA
Guacamole je meksički namaz od avokada.Prema osnovnom receptu, radi se takoda se avokado izgnječi
Potrebno (za osam osoba): 6 nasjeckanih avokada, 4 nasjeckane rajčice, pola glavice sitno narezanog luka, 2 žličice soli, nasjeckana vezica lišća korijandera (ili peršina), sitno nasjeckana ljuta papričica, sok od 4 limuna
Priprema: Pomiješajte sve sastojke u velikoj posudi pa dobro promiješajte. Poslužite uz kukuruzni tortilla čips.
Bruschetti s ljetnim povrćem BY SHERYL CROW
Potrebno: 250 g tofua, 2 žlice limunovog soka, žlica sitno nasjeckanog peršinovog lista, 1,5 žličica senfa, češanj češnjaka, 7 žlica maslinovog ulja i 2 žlice ulja od uljane repice, sol, papar, 8 kriški zapečenog integralnog kruha, 3-4 rajčice narezane na tanke kriške, 1 krastavac narezan na kriške, 1 narezani luk, 2 žlice krupnije nasjeckanog svježeg začinskog bilja poput bosiljka, origana, peršina, vlasca
Priprema: U blenderu izmiksajte tofu s limunovim sokom, peršinom, češnjakom i senfom, pa polako dolijevajte ulje.
Pačji ragu by GWYNETH PALTROW
Potrebno: patka, 3 žlice maslinovog ulja, sol, papar, 4 tanka režnja slanine, 1 luk, 2 mrkve, korijen celera, 5 češnja češnjaka, grančica ružmarina, 3 konzerve pelata (od 350 g), čaša crnog vina, 5 žlica koncentrata od rajčice, 500 g rezanaca
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namažite patku maslinovim uljem (1 žlica), posolite je i popaprite pa pecite oko dva sata. Dok se patka peče, zagrijte 2 žlice maslinovog ulja pa propržite slaninu. Dodajte narezani luk, mrkvu, celer, izgnječen češnjak i sitno nasjeckan ružmarin. Pirjajte petnaestak minuta, dok ne omekša. Dodajte 3 konzerve pelata, malo vode, vino, pa posolite i poparite.
>>Želite iznenaditi nepce ali opet ne previše eksperimentirati? Probajte ovaj recept
>>Slavni kuhar Rudolph van Veen otkrio nam je svoja 3 recepta