Svi putevi vode u Vrbovec

Počinje 34. turističko-kulinarska manifestacija 'Kaj su jeli naši stari'!

Kaj su jeli naši stari
Foto: PR FOTO
1/2
29.08.2014.
u 15:08

Prigodnim izložbama te večernjim glazbenim programom i koncertom Nene Belana u Vrbovcu danas počinje 34.-o izdanje turističko-kulinarska manifestacija 'Kaj su jeli naši stari'!

U vikendu pred nama očekuje vas bogati gastro, kulturno-umjetnički, zabavni i sportski program, a broj posjetitelja koji tijekom tri dana prođu kroz rodni grad Petra Zrinskog i Marije Jurić Zagorke, mjeri se u stotinama tisuća.

Sam program iz godine u godinu sve je bogatiji a ni 34. izdanje manifestacije neće vas iznevjeriti. Najatraktivnija su svakako ocjenjivanja, izložbe i degustacija jela u organizaciji udruga žena Vrbovec, natjecanje u pečenju kruha ili Gastro show generalnog pokrovitelja manifestacije PIK Vrbovca 'Okruglice od mljevenog mesa ' koji počinje u subotu od 10:00 sati ujutro!

Osim u hrani u Vrbovcu možete uživati u raznim prezentacijama starinskih običaja, ili se uključiti u rad brojnih radionica te savladati neke tradicijske vještine. Posebna pažnja posvećena je najmlađim posjetiteljima a za njih su pripremljenje odlične cjelodnevne predstave i pričaonice.

Naravno, hranu i dobru kapljicu prati i odličan zabavno-glazbeni program. Tako vas tijekom sva tri dana očekuju nastupi kulturno-umjetničkih društava a u večernjim satima i koncerti najveći glazbenih imena.

Već večeras možete uživati u koncertu karizmatičnog splitskog glazbenika sa riječkom adresom Nene Belana. Njegovi hitovi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim te su glazbeni doživljaj koji ne smijete propustiti.

Sutra će vas zabavljati jedna od najpopularnijih grupa Colonia! Energičan nastup, odlične pjesme, uvijek dobro raspoložena Indira, jamči i više nego odličan provod. Nedjelja 31.08. rezervirana je pak za nastup Ivana Zaka!

Do Vrbovca možete potegnuti i vlakom jer u suradnji sa HŽ posebni izletnički vlak 'Potepuh' vozi sutra od Zagreba do Vrbovca. Polazak sa Glavnog kolodvora Zagreb je u 9:50 sati, dok je povratak iz Vrbovca planiran u 21:24 sat.

Stoga, iskoristite predivno vrijeme koje najavljuju meteorolozi za vikend pred nama, prošetajte vrbovečkim ulicama, degustirajte proizvode PIK-a Vrbovec, pogledajte izložbe ručnih radova, kušajte neka od jela ili kolače spravljene po receptima naših baka, ili se jednostavno provozajte konjskim zapregama!

Dođite u Vrbovec od 29. do 31. kolovoza, te ponesite sa sobom suvenire kao podsjetnik na “Kaj su jeli naši stari” 2014.!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije