Super Uho festival

The National se vraćaju u Šibenik

02.07.2013., Zagreb - Koncert grupe The National na Salati u organizaciji Zednog uha. Popularnom americkom R'n'R bendu ovo je cetvrti nastup u Zagrebu, ovog puta u sklopu promocije nadolazeceg albuma.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Borna Filić/PIXSELL
04.05.2014.
u 13:37

Sada već velike zvijezde The National opet se vraćaju u Hrvatsku gdje obožavaju nastupati.

Veliki miljenici hrvatske publike The National, američki bend koji je od mitskog nastupa pred šačicom ljudi u zagrebačkom KSET-u prešao put do statusa jednih od najvećih zvijezda modernog rocka, vraća se u našu zemlju.

Nastupit će na prvom Super Uho festivalu u Šibeniku koji organizira Mate Škugor, čovjek koji stoji iza brenda Žedno uho i koji je praktički odgojio zagrebačku indie publiku mlađe generacije. Škugor novi festival pokreće na istom mjestu na kojem je 2011. pokrenuo Terraneo, na kojem je The National također svirao i koji je nakon dvije uspješne festivalske godine prepustio drugima. Oni su njegov glazbeni smjer skrenuli prema konfekcijskom mainstreamu, što je razočaralo velik dio publike, a potom su objavili da se Terraneo ove godine ni neće održati.

To je otvorilo dobar prostor za prvo izdanje Super Uha, čije je trenutačno najjače potvrđeno ime The National, a najavljeni su i psihodelični Rose Windows iz SAD-a, makedonski postpunkeri Bernays Propaganda te kalifornijska kantautorica Chelsea Wolfe.

Od domaćih izvođača zasad su tu zagrebački Seven that Spells, After je Bolji Od Partyja i Diskodelija iz Šibenika. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije