morate iskušati

Ovaj jednostavan kolač postao je pravi hit na internetu. Evo zašto su svi poludjeli za 'magičnim kolačem'

Magični kolač
Foto: Instagram
1/2
28.10.2016.
u 13:10

Ako se pitate gdje su nestala tri sloja ovog kolača, evo odgovora: kada se kolač ohladi i narežete ga na željene oblike, vidjet ćete da su tu. Zaista čarobno, zar ne?

Društvene mreže, ali i mediji, prepuni su objava o zanimljivoj slastici zanimljivog naziva – magičan kolač.

Da kolač opravdano nosi ovo ime, pokazalo se vrlo brzo jer njegova jednostavna priprema, ali i bogatstvo okusa osvaja mnoge diljem svijeta. I to dokazuju objavama na društvenim mrežama zbog čega je ova slastica postala jedna od poznatijih, a iz mnogih se kuhinja počeo širiti primamljiv miris ovog kolača. Jedna smjesa, jedan kalup, a kolač od tri sloja. Kako?

Ako i vi želite doznati što je to toliko oduševilo mnoge, donosimo vam recept.

Menyahut cabaran #magiccake dari kak long saya @rohahssan ...ada apa dgn magic cake ni?? Magic cake ni ada tiga layer dari satu adunan kek. Layer bawah macam kuih bingka , layer di tengah adalah custard lembut dan layer paling atas laksana kek cotton yg persis mcm cotton cheesecake. Saya buat perasa orange. Ya saya tau..tak nampak 3 layers kan!! Macam ada 2 layers je tp bila dah mkn mmg terserlah 3 layers itu. Magic orange cake -------------------- Sumber dr Anchoo journal 1/2 cup (113g) Butter 2 cups (480ml) Milk 4 Eggs, separated 1 tbsp caster Sugar 140g Icing sugar – sifted 1 tbsp Water 1 cup (115g) Plain flour zest from one orange 1 tsp Vanilla extract extra confectioner’s sugar for dusting Method 1.Preheat the oven to 325F/160C. Line a 8 x 8 inch square cake pan all sides up. 2.Melt the butter and set aside to slightly cool. Warm the milk to lukewarm and set aside. 3.Combine sifted flour and orange together, set aside. 4.Whisk the egg whites to foamy and add 1 tablespoon of sugar into it, continue to whisk to stiff peaks. Set aside. 5.In another mixing bowl beat the egg yolks and icing sugar until light. Mix in the melted butter and the tablespoon of water for about 2 minutes or until evenly incorporated. 6.Mix in the flour until evenly incorporated. Slowly beat in the (not so warm) milk and vanilla extract until everything is well mixed. 7.Fold in the egg whites, 1/3 at a time with a rubber spatula. Repeat until all of the egg whites are folded in.Pour the batter (stir as you pour) into the prepared pan and bake for 45-60 minutes (I baked for 60 minutes) or until the top is golden. 8.Allow cake to completely cool before cutting and then dust with confectioner sugar or snow powder.Best to chill the cake for few hours before cutting as the cake still stays very soft after baked. #resepinurpian04 Che ta @rozietahasan78 your turn pulak lps ni na.

A photo posted by Nurul Hayati (@nurpian04) on

Recept za magični kolač

4 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)

120 grama šećera

1 žličica ekstrakta vanilije

113 grama otopljenog i ohlađenog maslaca

115 grama brašna

jedna jušna žlica vode

480 ml mlakog mlijeka

naribana korica naranče

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva dok pripremate smjesu. Pomiješajte naribanu koricu naranče (domaće, neprskane) s brašnom. Otopite maslac i pustite da se malo ohladi.

Istucite mikserom žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodajte maslac i žlicu vode te nastavite miksati. Postupno dodajte brašno i mlijeko, na kraju i vaniliju. U novoj posudi napravite od bjelanjaka čvrsti snijeg (miksajte bjelanjke s malo šećera mikserom na najjačoj brzini miksera, op.a). Snijeg od bjelanjaka kuhačom lagano umiješajte u smjesu od žumanjaka.

Dobivenu smjesu ulijte u željeni kalup za pečenje i pecite u pećnici oko sat vremena ili dok korica ne pozlati.

Ako želite čokoladnu varijantu kolača, samo u smjesu prilikom miksanja dodajte čokolade.

Foto: Instagram/Wanda Nara

Ako se pitate kamo su nestala tri sloja ovoga kolača, evo odgovora: Kada se kolač ohladi i narežete ga na željene oblike, vidjet ćete da su tu. Zaista čarobno, zar ne?

U slast!

>>Iskušajte brzi kolač od kruha bez pečenja koji će vas oduševiti!

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Duba
14:57 28.10.2016.

ja i moja žena pravimo kolač od banane! staviti bananu u rernu sve dok sok ne iscuri ... i to je to! već godinama i još ga uvijek volim ..... najviše!

IB
ibiza
15:42 28.10.2016.

sta bubas

DU
Deleted user
21:26 04.11.2016.

Joj, taj recept je već sto godina na Coolinarici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije