Među devet članova povjerenstva osam je žena

(Ne)ravnopravnost spolova u Virovitičko-podravskoj županiji

neravnopravnost spolova
Dragutin Šantoši
25.11.2009.
u 16:53

Kakvu to ravnopravnost možemo očekivati od Povjerenstva za ravnopravnost spolova županije, kada su u njemu samo žene - rekao je vijećnik Tomislav Vukelić.

VIROVITICA - Kakvu to ravnopravnost možemo očekivati od Povjerenstva za ravnopravnost spolova županije, kada su u njemu samo žene, izjavio na vijećnik Tomislav Vukelić (HDZ) na sjednici Skupštine Virovitičko-podravske županije u povodu donošenja Odluke o imenovanju novog sastava Povjerenstva u kojem je devetero članova, od čega čak osam žena?!

Deveti član upravo je predsjednik Županijske skupštine Josip Novogradec (HSS) koji se na sjednici našao u neugodnoj situaciji pitajući kolege kako bi to on trebao dokazati da nije žena nego muškarac?

Unatoč neravnopravnom sastavu Povjerenstva za ravnopravnost spolova u kojemu su: Desa Kolesarić (predsjednica), Vanda Kovačević-Gelenčer, Jasna Per Kožnjak, Mirjana Vukomanović, Vesna Šerepac, Marija Sić, Sanja Kirin, Sanja Bošnjak i Josip Novogradec, većina vijećnika izabrala je novo povjerenstvo koje će se baviti slučajevima i problemima spolne neravnopravnosti.

Doznajemo da su predlagači vijećnicima nudili mjesta u Povjerenstvu, ali se nitko od muških vijećnika nije želio prihvatiti ove dužnosti.

Da se ugodne dužnosti nije prihvatio predsjednik Novogradec, ženama bi vjerojatno pripalo i deveto mjesto u ovom savjetodavnom i radnom tijelu.

Komentara 1

OB
-obrisani-
19:51 25.11.2009.

napokon neka netko progovori o pravom problemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije