Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policajac ubojica

S metar i pol sam ubio bivšu i njezina momka, ali nisam bio ljubomoran

Mario Slabinjac
Nikola Cutuk/PIXSELL
02.04.2014.
u 22:14

Sudsko vijeće s predsjednicom Melitom Avedić odbilo je prijedlog obrane da se obavi dopunsko psihijatrijsko vještačenje Slabinjca, kao bi se detaljnije ustanovio stupanj njegove ubrojivosti.

- Nisam bio ljubomoran ni na Hajdukovića, ni na Blaženku, koja je bila slobodna osoba. Jedino sam brinuo za našu djecu. Puno se toga u meni nakupilo, ucjene i prijetnje, pa sam u trenutku odlučio tome stati na kraj - rekao je u iznoseći svoju obranu Mario Slabinjac (40), kojemu se sudi za ubojstvo njegove supruge Blaženke Slabinjac (39) i njenog prijatelja Ivice Hajdukovića (45).

Na završnoj raspravi Županijskog suda u Sisku iznio je svoju verziju događaja od 11. lipnja prošle godine na cesti između Graboštana i Krčeva. Kako je rekao, htio se riješiti oružja iz podruma i autom ga je odvezao do mosta preke rijeke Sunje, da ga odbaci. Upravo je tu naišao automobil u kojem je Hajduković vozio Blaženku, svog sina Patrika i dvije Blaženkine curice iz braka sa Slabinjcem.

- Za vraga, naišli su baš u tom trenutku. Kada su se vraćali iz Krčeva, zaustavio sam ih, uzeo automatsku pušku iz prtljažnika i s udaljenosi od metar i pol počeo pucati u Hajdukovića. On je krenuo u rikverc, a ja sam potrčao za autom i ponovo zapucao. Blaženka je izašla, pa sam i u nju počeo pucati. Kao pripadnik MUP-a vješt sam s oružjem i dobro gađam, pa sam pazio da ne ozlijedim djecu. Kada su djeca izašla, rekao sam Patriku da ih odveze kući i javi policiji. Tek kada su djeca otišla, ponovo sam zapucao po autu, Hajdukoviću i Blaženki - staloženo je događaj opisivao Slabinjac, koji je izjavio da se ne osjeća krivim.

Sudsko vijeće s predsjednicom Melitom Avedić odbilo je prijedlog obrane da se obavi dopunsko psihijatrijsko vještačenje Slabinjca, kao bi se detaljnije ustanovio stupanj njegove ubrojivosti. Nakon što je odgovorio na nekoliko pitanja svog branitelja Davora Marčeca, optuženi je odbio odgovarati na pitanja zastupnika optužbe. Tako je zamjenik ŽDO Marijan Zgurić u završnoj riječi konstatirao kako je u postupku dokazano više teških kaznenih djela. Zbog toga je za dva teška ubojstva, dva teška ubojstva u pokušaju, te ubojstvo u pokušaju, zatražio jedinstvenu kaznu od 50 godina zatvora. Objava presude najavljena je za ponedjeljak, 7. travnja.

>> Vještakinja potvrdila kako kako su na pušci i streljivu otisci Slabinjca 

>> 'Kada je otac počeo voziti unazad, začuo sam rafal'

Komentara 3

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
09:04 03.04.2014.

Nije ih ubio iz ljubomore-nego iz zajebancije ili sta??kog on ovdje zeza?

IN
intellegens
09:59 03.04.2014.

Ubojica se ruga sudu i hrvatskoj javnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije