Zbrka u sabornici

Zamjenica ministra uspjela 'naživcirati' predsjednika Sabora

artuković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2014.
u 17:05

– Drugi put ću prekinuti glasovanje ako ne budete imali sa sobom sve amandmane i obrazloženja, bilo tko. To javno objavljujem – priprijetio je Leko

Sandra Artuković Kunšt, zamjenica ministra pravosuđa danas je izazvala malu zbrku u Saboru izašavši pred zastupnike nepripremljena za podnesene amandmane na ovršni zakon, a u jednom je trenutku čak uspjela "naživcirati" i predsjednika Sabora Josipa Leku.

Artuković se pripremala za skupno objašnjenje što se prihvaća, a što ne, ali je saborska procedura zahtijevala očitovanje o svakom amandmanu zasebno i po redu. Artuković na samom početku izlaganja nije znala o kojim je amandmanima Laburista riječ pa je zatražila njihovo objedinjeno prihvaćanje, što je Leko odbio. Nakon nervoznog listanja po papirima krenula je od trećeg umjesto prvog amandmana te ne kraju zamolila Leku da joj pokaže svoje papire.

  Mogu li vidjeti te papire?   upitala je Leku koji joj je dao svoj dokument. Cijelu je proceduru ponovila još jednom što je očito "diglo tlak" predsjedniku Sabora.

  Drugi put ću prekinuti glasovanje ako ne budete imali sa sobom sve amandmane i obrazloženja, bilo tko. To javno objavljujem – priprijetio je Leko.

>> Antikorupcijsko vijeće za donošenje etičkog kodeksa

Komentara 23

GL
gloria
17:46 15.07.2014.

Treba joj obustaviti plaću za mjesec srpanj 2014.

OL
olrajt
18:02 15.07.2014.

..fučka se njima za Hrvatsku ,hrvatski narod i za sve nas skupa zajedno!!!!!!

KA
kafka
17:18 15.07.2014.

"izašavši pred zastupnike nepripremnljena u podnesene amandmane na ovršni zakon". - To je kako vlada vlada! Nepripremljeno.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije