FORENZIČARKA NA FILMU

Angelina Jolie je Kay Scarpetta!

22.04.2009.
u 12:47

Popularna forenzičarska mrtvozornica Kay Scarpetta, junakinja šesnaest romana autorice Patricije Cornwell, konačno će stići na veliki ekran. Film će producirati Mark Gordon (producent "Spašavanja vojnika Ryana", "Dan poslije sutra" te TV-serija "Uvod u anatomiju" i "Zločinački umovi") i Geyer Kosinski ("Gospodin i gospođa Smith", "Zamjena", "Tražen") za 20 th Century Fox (odjel Fox 2000).

Još se ne zna tko će biti scenarist koji će neki od zapleta Patricije Cornwell pretočiti u filmsku radnju, ni tko će režirati film, ali ono najbitnije se zna: ulogu mrtvozornice iz Virginije (ili, u kasnijim romanima, privatne forenzičarske konzultantice na Floridi) glumit će Angelina Jolie, koja je već potpisala ugovor za tu ulogu. Naravno, sad slijedi nagađanje tko će režirati i glumiti Cornwellinu zanimljivu galeriju sporednih likova, od Kayine nećakinje Lucy do FBI-eva profilera Bentona Wesleyja, Scarpettina dečka za kojeg se ona i udala u najnovijem romanu. A i postavlja se pitanje – hoće li se Angelina izblajhati (ne bi joj bilo prvi put), budući da je Kay Scarpetta u romanima plavuša, ili će poznata junakinja na užas svojih zadrtih obožavatelja biti crnokosa?

U svakom slučaju, uloga inteligentne i vješte Kay Scarpetta bit će Angelini Jolie dobra priprema za još jedan najavljeni film koji će također producirati Geyer Kosinski, film "Atlas sliježe ramenima", ekranizaciju kutnog romana Ayn Rand, u kojem bi Angelina – velika obožavateljica te književnice – trebala glumiti glavnu ulogu smjele poslovne žene Dagney Taggart, a Brad Pitt (također obožavatelj Ayn Rand) bio je zainteresiran za ključnu ulogu Johna Galta, dok bi Hanka Reardena trebao glumiti Russell Crowe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije