"Jimmy Ćorak" na Revelinu

Arhetipska priča o sinu i ocu u maniri vesterna

Dubrovačke ljetne igre
01.08.2024.
u 12:29

Treći premijerni dramski naslov Dubrovačkih ljetnih igara je u biti monodrama u kojoj naslovnu ulogu igra Matija Čigir

Poslije uspješnog "Ekvinocija" večeras je na tvrđavi Revelin i treći premijerni dramski naslov 75. Dubrovačkih ljetnih igara. U pitanju je predstava "Jimmy Ćorak" Matije Čigira, Ivane Plazibate i Ivane Vuković, a koprodukcija je Dubrovačkih ljetnih igara, Umjetničke organizacije Punctum, Kuće Klajn i KunstTeatra.

Monodrama (izvodi je Matija Čigir) "Jimmy Ćorak" propituje pojmove glumačke izvedbe te lika glumca koji je raspolovljen između profesionalnog i privatnog, tehnologije i intime, neuroze i međuljudskog kontakta.

Kako stoji u najavi: "Na sjecištu prerije i pustinje, netom prije no što će sunce dosegnuti zenit, a sat na zvoniku otkucati podne, Jimmy Ćorak i Johnny Brada zauzet će svoje pozicije za kaubojski dvoboj. Dlanovi će im titrati u neposrednoj blizini revolvera u teškim kožnim futrolama. Kad se prvi put oglasi zvonik, Jimmy i Johnny zakoračit će u svojim čizmama svatko u svoju stranu, u prvi korak. Pa u drugi. Pa u treći… Posegnut će za svojim revolverima i naciljati jedan u drugoga. Dvoboj će nepovratno promijeniti njihove živote – metak jednog od njih naći će se u srcu drugoga, a riječi drugoga pogodit će prvog točno u srce. U nastojanju da dokaže kako je najbolji revolveraš na cijelom svijetu, Jimmy Ćorak kreće u avanturu života koja će dovesti u pitanje sve što misli da zna o sebi i svom identitetu."

Predstava, koristeći žanr vesterna, pripovijeda arhetipsku priču o sinu i ocu, o njihovoj fizičkoj razdvojenosti, ali unutarnjoj neraskidivoj povezanosti, o paradoksalnim potrebama sina da se s ocem istovremeno poveže i od njega separira. Predstava u tome nimalo ne pomaže sinu. Ali publika bi mogla. Reprizna izvedba je sutra navečer.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije