splitska afera

Bilićev ugovor na reviziju, provjeriti financije HNK Split

Tonči Bilić
Borna Filić/PIXSELL
26.02.2014.
u 14:25

Na sastanku su bili čelnici Radničkog vijeća HNK. Neslužbeno se doznaje da je intendant Tonči Bilić spreman na reviziju ugovora

Ugovor intendanta Tončija Bilića mora se revidirati, provjerit će se financijsko stanje HNK Split, a već na idućoj sjednici Gradskog vijeća smijenit će se aktualno Kazališno vijeće, za što je prošli put nedostajao samo jedan vijećnički glas, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Ive Baldasara s Radničkim vijećem HNK Split.

Prema riječima Vjeke Santrića, predsjednika Radničkog vijeća, zadovoljni su sastankom. Iako je Baldasar rekao kako ga pravna služba uvjerava da je Bilićev ugovor zakonit, kazalištarci zahtijevaju pismeno očitovanje, nakon čega će zatražiti pravno tumačenje.

– Ministarstvo kulture do sada se postavljalo kao PR agencija intendanta, nadamo se da će se i to promijeniti – kazao je Santrić te dodao da će Bilićev ugovor sigurno biti promijenjen, a hoće li ostati intendantom, vidjet će se. Radničko vijeće HNK Split očekuje i odgovore institucija koje su proteklih dana obavijestili o stanju i poslovanju HNK Split.

Dobili su i Bilićev financijski izvještaj koji će sljedećih dana javno komentirati. Zanimljivo je da se gradonačelnik s intendantom Tončijem Bilićem sastao dan prije. Kako neslužbeno doznajemo, intendant je navodno spreman na reviziju svog ugovora. Gradonačelnik je odbio dati izjavu nakon sastanka.

>>Ugovor iz snova: godišnji odmor 32 dana, naknada za odvojeni život 2000 kuna...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije