Realizacije 2010.

DAZ predstavlja najbolja godišnja ostvarenja hrvatskih arhitekata

uha
30.12.2010.
u 15:00

Među izloženim zgradama je i "Galićem" nagrađeni najbolji stambeni objekt POS-a u Vrgorcu koji su projektirali Marija Burmas i Ivo Lola Petrić

Poslije 3. Kongresa u Splitu uz koji je bila otvorena i izložba Godišnja ostvarenja hrvatskih arhitekata 2010. godine izložba istoga sadržaja otvorena je i u Zagrebu, u prostorijama DAZ/UHA na Trgu bana Jelačića 3/I, gdje se može razgledati u radno vrijeme UHA. 

Svake godine na toj se izložbi pokazuju izgrađene kuće, poslovne zgrade i prostori, interijeri, kolektivno stanovanje, uredi i interijeri koji su prema mišljenju samih arhitekata najbolji u tekućoj godini pridonijeli afirmaciji arhitekture i oblikovanja prostora. U organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata izložba se postavlja od 1984. godine, a dodjeljuju se i nagrade za najbolja postignuća. Također, za razliku od ostalih nagrada, stručna komisija prije otvorenja izložbe i glasovanja o nagradama obilazi i procjenjuje sve kandidirane objekte diljem Hrvatske. 

Nagradu "Viktor Kovačić" za životno djelo dobio je ove godine dr. Edo Šmidihen za svoj doprinos arhitekturi. 

Dr. Tomislav Premerl dobio je nagradu "Neven Šegvić" za publicistički i ukupan znanstveno-istraživački rad.

Nagradu "Drago Galić" za najbolji stambeni objekt dobili su Marija Burmas i Ivo Lola Petrić za POS-ovu zgradu u Vrgorcu.

Ovdje su izloženi i novoizgrađeni Muzej suvremene izložbe arhitekta Igora Franića i Sportska dvorana u Novigradu Marija Perosse, za koju su autori dobili godišnju nagradu "Viktor Kovačić". 

Nagradu "Bernardo Bernardi" za oblikovanje interijera ravnopravno dijele Nikola Bašić za spomen-obilježje poginulim vatrogascima na otoku Kornatu i Studio UP za poslovnu zgradu Spectator Grupe u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije