GUMBEKOVI DANI

Histrioni od danas žive uz zvuke sevdaha i sjećanje na Gumbeka

gumbekovi
arhiva
15.03.2010.
u 15:09

Baš kao i protekle dvije godine Histrioni ožujak posvećuju legendarnom glumcu Mladenu Crnobrnji Gumbeku i cabaretu. Riječ je naravno o svojevrsnom festivalu "Gumbekovi dani".

Baš kao i protekle dvije godine Histrioni ožujak posvećuju legendarnom glumcu Mladenu Crnobrnji Gumbeku i cabaretu. Riječ je naravno o svojevrsnom festivalu "Gumbekovi dani", koji svojim programom obnavljaju već zaboravljeni kazališni žanr-cabaret. Dobro je poznato da je Gumbek veći dio svojega kazališnog života posvetio upravo cabaretu, a svoju posljednju ulogu u predstavi “Doktoru pod mus” J. B. Moliera odigrao je upravo u Histrionima.

- Osim što je glumio u mnogo predstava, Gumbek je pjevao i sevdah, tako da će i ovogodišnji program festivala biti raznovrstan - najavio je umjetnički ravnatelj Histriona, Zlatko Vitez. Svečano otvaranje III. Gumbekovih dana bit će večeras u 20 sati premijernom izvedbom "Ni med cvetjem ni pravice" M. Krleže u izvedbi zagrebačkog kazališta Pinklec, a do 27. ožujka bit će premijerno izvedena i predstava "Stoka sitnog zuba" kazališne družine Gemišt. Nakon dugo vremena na scenu će ponovno izaći D. Bogović i D. Šaban s predstavom "Gustl salon" posvećen A. G. Matošu, a jedna od večeri bit će posvećena i sevdahu koji će izvoditi Ibrica Jusić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije