Ready To Die

Iggy i The Stooges tek sada snimili su pravi povratnički album

The Stooges
17.05.2013.
u 11:43

Za gitarom se ponovno našao James Williamson s kojim je Iggy surađivao na albumu “Raw Power” (1973.) No, sada ne samo da Stooges plijene izvedbom, nego su i pjesme znatno bolje nego na “Weirdeness”

Kada je Iggy Pop s braćom Asheton sredinom 2000-ih obnovio legendarne Stoogese, činilo se da starom pričom pokušava nadomjestiti nedostatak iskri razdoblju od desetak godina koje je tome prethodilo.

Već je suradnja s Ronom Ashetonom na albumu “Skull Ring” (2003.) pokazala kako bi to bio dobar smjer za Iggyja da izađe iz koluta kopiranja samoga sebe. Prvi album obnovljenih Stoogesa “The Weirdness” (2007.) nije bio očekivana senzacija, više uredno održavanje mita prošlosti, ali je pokazao da Iggy sa Stoogesima – koliko god on sam nosi tonažu prepoznatljivosti – definitivno ne zvuči kao bez njih. Novi bend nije imao dinamiku i sirovost prva dva sjajna albuma, ali stil i kolorit djeluje originalno i nakon svega što se u rocku događalo nakon raspada Stoogesa.

Još više to dolazi do izražaja na novom albumu Iggyja i Stoogesa “Ready To Die” na kojem se ponavlja povijest benda: nakon odlaska Rona Ashetona (ovoga puta zauvijek), za gitarom se ponovno našao James Williamson s kojim je Iggy surađivao na albumu “Raw Power” (1973.) No, sada ne samo da Stooges plijene izvedbom, nego su i pjesme znatno bolje nego na “Weirdeness”. Uvodni singl “Burn” je pristojna metal pjesma, ali već druga “Sex And Money” pokazuje svu prštavost i seksepil kakve od ovoga benda očekujemo.

Nisu sve pjesme osobito nadahnute, negdje čvrstina radi umjesto ideje, ali su osobito vrijedne akustičarske “Unfriendly World” i “Beat That Guy” koje prizivaju sjećanje  na “Raw Power”, dok se s “Departed” Iggy potpisuje kao najbliži nasljednik Cohenova “zlatnog glasa”.

Iggy i The Stooges nastupit će na zagrebačkom INmusic festivalu 24. lipnja.

Ocjena: 3/5

Pjesme:
1.Burn
2. Sex and Money
3. Job
4. Gun
5. Unfriendly World
6. Ready To Die
7. DD’s
8. Dirty Deal
9. Beat That Guy
10. The Departed

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije