61. Berlinale

Iranski film „Razdvajanje“ osvojio berlinski Zlatni medvjed

Razdvajanje
19.02.2011.
u 22:17

Uz nagradu za najbolji film, osvojio je i nagrade za glavna glumačka ostvarenja

Iranski film „Razdvajanje Nadera i Simin“ slavi u Berlinu, gdje je drama Asghara Farhadija osvojilatri velike nagrade na 61. međunarodniom filmskom festivalu. Film je osvojio glavnu nagradu Zlatni medvjed za najboji film festivala, a uz nju i nagrade za dvije glavne uloge (Leila Hatami i Peyman Moaadi).

Drama govori o supružnicima Simin i Naderu koji planiraju napustiti Iran s kćeri Termeh, no uoči samog polaska muž Nader počne se premišljati jer mu otac ima Alzheimerovu bolest. Simin zbog toga traži rastavu u obiteljskom krugu, ali je ne dobija, pa odlučuje živjeti odvojeno od Nadira.

Srebrnog medvjeda, veliku nagradu žirija osvojio je film “Turinov konj“ Bele Tarra.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije