Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi album gossipa

Jednostavna i izravna plesna pop-glazba koja otvara teške teme

Columbia
03.07.2024.
u 09:27

Na ovogodišnjem INmusicu gledali smo Gossip nakon albuma “Real Power”, prvog nakon 12 godina

Imali smo sreće na ovogodišnjem INmusicu, pa smo gledali Gossip nakon albuma “Real Power” (Columbia/Menart), prvog nakon 12 godina, snimljenog s producentom Rickom Rubinom, što je već preporuka sama za sebe. Rubin je sudjelovao u revitalizaciji karijere Johnnyja Casha, surađivao s mnogim prestižnim imenima rock-glazbe, a s “diskoidnim” Gossip prvi put je radio 2009. na albumu “Music For Men” i ima samo riječi pohvale za njih.

Ono u čemu nismo imali sreće jest da je Beth Ditto na pozornicu INmusica kasnila 25 minuta i poslije objasnila publici da je zaražena COVID-om. Ipak su u formi kvarteta odradili dobar nastup iskazujući istrajnost i tvrdoglavost usprkos okolnostima u kojima je pjevačica morala “hvatati zalet” i dah u stankama između pjesama. Ali takvih stanki nema na albumu “Real Power”.

Gledao sam Gossip uživo još 2010. – negdje u sredini karijere ili na početku veće popularnosti u Europi – na ljubljanskim Križankama i uopće nisam znao da su se u međuvremenu rasformirali pa ponovno sastali. Album “Real Power” zapravo je započet kao drugi solistički album Beth Ditto, ali je nakon uključivanja članova benda nakon prestanka pandemije završen kao novi projekt portlandskog benda. Još bolje, iako se bavi mnogim provokativnim temama, kakve je Ditto (simpatično) obrazlagala i u monolozima publici na jarunskom koncertu, sam album u 11 pjesama protočna je revija jednostavne, izravne i diskoidne plesne pop-glazbe i efektne svirke koja pomaže da teške teme oko Black Lives Matters ili pozicije pripadnika queer zajednice i traženja identiteta u današnjem svijetu lakše prođu kod masovne publike.

Plesni disco-pop s početkom u sjajnoj pjesmi “Act Of God” odsvirali su i u Zagrebu, a slična jednostavnost koja podsjeća na sedamdesete i “I Feel Love” Donne Summer i vrluda između plesnog soula, melodičnog popa gospela i disco motorike provlači se čitavim albumom na kojem zarazni ritmovi, iskrzane gitarističke dionice i odličan vokal Beth Ditto dolaze do maksimalnog izražaja i zajedno tvore odličnu plesnu glazbu uz koje rade i sive stanice mozga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije