LAUREATKINJA

Mili Pavićević uručena prva Europska književna nagrada

Europska književna nagrada
Stojan De Prato
28.09.2009.
u 21:17

Mila Pavićević, 21-godišnja studentica iz Dubrovnika, među 12 je europskih pisaca kojima suna svečanosti u Bruxellesu uručene prve Europske književne nagrade

Mila Pavićević, 21-godišnja studentica poredbene književosti i grčkoga iz Dubrovnika, među 12 je europskih pisaca kojima su sinoć na svečanosti u Bruxellesu predsjednik Europske komisije Jose Manuel Durao Barroso i europski povjerenik za obrzovanje i kulturu Ján Figeľ uručili prvu Europsku književnu nagradu.

- Premalo književnosti u Europi danas prelazi granice svojih zemalja, Ova nagrada želi taj prelazak potaknuti. Ona slavi europsku raznolikost - rekao je Barroso na svečanosti. Europski veleposlanik književnosti švedski pisac Henning Mankell naglasio je da se "bez kulture ništa ne može promijeniti na bolje", dok je povjerenik Figeľ dodao da je "gospodarstvo nužnost, ali kultura našemu bivanju daje smisao".

Mila Pavićević nagrađena je za knjigu "Djevojčica od leda i druge bajke", koju će Europska komisija, zajedno s djelima ostalih nagrađenih autora, predstaviti na ovogodišnjemu Frankfurtskome sajmu.

Ključne riječi

Komentara 2

ME
memary
23:04 28.09.2009.

bravo, čestitam

MI
miso
08:01 29.09.2009.

Čestitke Mili Pavićević.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije