Majstorski ciklus

Monika Leskovar večeras uz Simfonijski orkestar HRT-a

Monika Leskovar
16.02.2012.
u 04:08

Sjajna violončelistica bit će solistica u Prvom koncertu Saint-Saënsa, a dirigirat će maestro Dešpalj

Glazbena proizvodnja HRT-a euforičnim je priopćenjem najavila sljedeći koncert Majstorskog ciklusa Simfonijskog orkestar HRT-a. Premda izrečeno prije koncerta, oduševljenje je na mjestu kada se zna da će solistica u Prvom koncertu za violončelo i orkestar Camillea Saint-Saënsa biti Monika Leskovar, koja nas je nedavno oduševila i svojim recitalom uz Itamara Golana također u Lisinskom.

Službena najava koncerta ovako predstavlja Moniku Leskovar:

"Zagrebačka je publika pamti kao iznimno nadarenu djevojčicu, no sada, poslije diplome u Berlinu (u razredu Davida Geringasa), niza nagrada na uglednim violončelističkim natjecanjima (Čajkovski natjecanje za mlade glazbenike — Sendai 1995.; Antonio Janigro — Zagreb 1996.; Rostropovič — Pariz 1997.; Eurovision Grand Prix — Beč 1998.; Roberto Caruana »Stradivari« — Milano 1999.; ARD — München 2001.; Adam — Novi Zeland 2003.), poslije iskustva solo violončelistice Münchenske filharmonije, pedagoškog rada na Visokoj školi za glazbu Hanns Eisler u Berlinu te niza koncerata u najpoznatijim svjetskim dvoranama, Monika Leskovar pred orkestar dolazi kao jedna od najboljih i najzanimljivijih violončelistica današnjice."

Odlična preporuka za ovaj koncert također je i prošlotjedni fantastičan nastup Simfonijskog orkestra HRT-a uz slavnog bas baritona Bryna Terfela.

Na večerašnjem koncertu simfoničarima će dirigirati njihov šef-dirigent maestro Pavle Dešpalj. Koncert počinje Uvertirom opere Amfitrion Borisa Papandopula, a završava jednim od najpopularnijih i najljepših djela romantičarske orkestralne literature: Petom simfonijom Petra Iljiča Čajkovskog. 

Kao i sve ostale, tako i ovaj koncert Majstorskog ciklusa možete slušati i u izravnom prijenosu iz Lisinskog u 19.30 na Trećem programu Hrvatskog radija, uz zanimljive komentare i razgovore s glazbenicima.

Komentara 1

TU
tuttamutta
16:38 16.02.2012.

Veselimo se još jednom nastupu naše Monike. Najbolja najava tog koncerta bio je posljednji koncert Majstorskog ciklusa sa Saint-Saensovim klavirskim koncertom u sjajnoj izvedbi Brune Vlaheka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije