OSCARI Dijamanti su ženini najbolji prijatelji

Nakit vrijedan milijune dolara

osc-nakit-txt.jpg
import
27.02.2007.
u 19:42

Osim modnih dizajnera, dodjelu Oscara spremno su dočekali i najpoznatiji svjetski draguljari. Jer, poznato je da su ženini najbolji prijatelji dijamanti, a to najbolje znaju velike modne kuće, primjerice Chopard, Cartier, Van Cleef&Arples. Iako se njihove kreacije za tu večer najčešće iznajmljuju, reklama koju im donesu slavne ličnosti nema cijene.

Stoga su spremno dočekali zahtjeve razmaženih zvijezda i ponudili im svoje najbolje primjerke. Tako, primjerice, dijamantna ogrlica Oscarom nagrađene Jennifer Hudson, s 32-karatnim žutim dijamantima, stoji 150 tisuća dolara. Chopardova dijamantna kombinacija narukvice i naušnica, od više od 100 tisuća dolara vrijednosti, krasila je elegantnu Helen Mirren, a prsten i naušnice iste je kuće nosila i njezina kolegica Kate Winslet.

Prošlogodišnja oskarovka Rachel Weisz izabrala je Cartierovu ogrlicu s divovskim dijamantom, vrijednim više od 250 tisuća dolara, a njezina mlada kolegica Anne Hathaway na ruci je nosila bijelu dijamantnu narukvicu istog proizvođača te prsten i pripadajuće naušnice. Atraktivna Jennifer Lopez izabrala je haljinu ukrašenu niskama starinskog nakita pa je za detalj odabrala viseće naušnice u istom stilu.

Glumica Cate Blanchet poput svjetlucave Pepeljuge zabljesnula je na crvenom sagu: Armanijeva kreacija optočena Swarowski kristalima, uz vintage naušnice i narukvicu, bila je pun pogodak. No unatoč statusu, neke od zvijezda prijašnjih godina "zaboravile" su vratiti posuđeno. Prije nekoliko godina, primjerice, glumica Jennifer Connelly Cartierovu je ogrlicu mjesecima čuvala - u kući.


Loš izbor oscarovskih nakita

Da velike glumice katkad mogu pogriješiti u izboru nakita, dokazala je na ovogodišnjoj dodjeli Meryl Streep. Uz Pradinu svilenu kreaciju s pojasom izabrala je masivan nakit od crvenoga koraljnoga kamena koji je izgledao preglomazno. Još veću pogrešku napravila je vremešna dizajnerica Zhondra Rhodes. Uz krivu odjevnu kreaciju odabrala je XXL narukvicu te golem broš u obliku komarca koji joj je prekrio gotovo polovicu dekoltea. Preveliko ove sezone nikako ne prolazi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije