Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CD Tišina mora

Oliver kao uvijek vrijedan slušanja i poštivanja

Oliver
30.05.2013.
u 23:49

Tajna Oliverove scenske dugovječnosti nije samo u odličnom glasu, nego i predanom odabiru kvalitetnih pjesama i suradnika

Pozicija Olivera Dragojevića na domaćoj glazbenoj sceni, istodobno je fenomenalna i zeznuta. Fenomenlana zato što, kao što je netko davno rekao, on može uglazbiti imenik pa da zvuči sjajno; praktično ima toliko dobrih pjesama da mu novi albumi i ne trebaju. S druge strane zeznuta je jer s urušavanjem kriterija masovne potrošnje (kojoj nesumnjivo pripada), Oliver ne želi rušiti vlastite standarde. Očito je da svakom novom albumu pristupa “kao da mu je prvi”; trudi se sa što više strana skupiti dobre pjesme (najveći problem u domaćoj glazbi) i okružiti (novim) suradnicima kojima izbjegava uspavljivanje u starim šemama. Dakako, u okvirima onoga što Oliver radi. Tako se i njegov novi producent i suradnik Elvis Stanić prilagodio više Oliveru nego što ga je dovodio na svoj teritorij mediteranske sambe (kao u nedavnoj obradi “Broda u boci”).

 Sve je u tonu prozračnog i fino ugođe(aj)nog, ali s nekoliko kvalitetnih pjesama koje pokazuju da Oliver ne zna samo pjevati nego i odbrati. “Moje lipo”, “Jel’ mi suđeno”, “Konfidenca” i “Do kraja vremena”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije