Novi uspjeh u svijetu

"Papučari" Mire Gavrana premijerno u Litvi

Miro Gavran
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
08.03.2016.
u 15:30

Prije tri godine je prema ovoj Gavranovoj komediji snimljen film “Kako ukrasti suprugu” u režiji Donatasa Ulvydasa

Komedija Mire Gavrana “Papučari” bit će, u četvrtak 10. ožujka,  premijerno izvedena u popularnom Kazalištu Domino, u Vilniusu u Litvi. Redatelj predstave je Kostas Smoriginas, dok u glavnim ulogama nastupaju Edita Užaite, Ineta Stasiulyte, Eimutis Kvoščiauskas, Mantas Vaitiekunas, Andrius Bialobžeskis, Evaldas Jaras i Sandra Daukšaite-Petrulene .

Ova neobična komedija događa se danas i ovdje, a zaplet počinje kada se ženi srednjih godina udanoj za drugog muža na vratima stana pojavljuje bivši muž, koji je iznenada pušten iz zatvora, jer se pokazalo da je bio nevin. Kako nema gdje, čovjek počinje živjeti  zajedno sa svojom bivšom ženom i njezinim novim mužem, a u tom životu dolazi do neočekivanih sukoba i peripetija. Prije tri godine je prema ovoj Gavranovoj komediji snimljen film “Kako ukrasti suprugu”  u režiji Donatasa Ulvydasa. Film je postao istinskim kino hitom , tako da je u prvom mjesecu prikazivanja premašio brojku od stotinu tisuća gledatelja. A početkom prošle godine, čak su dva moskovska kazalište u razmaku od nekoliko dana premijerno izvela ovu komediju. Praizvedba “Papučara” je bila 2008.godine u Teatru GAVRAN u Zagrebu u režiji Nine Kleflin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije