RUKOMETNI DOM Otvaranje uz band iz Dubrave

Prljavci 28. prosinca otvaraju zagrebačku Arenu

10.11.2008.
u 22:52

Priliku da napune rukometnu dvoranu Arena Zagreb prvi će imati dečki izPrljavog kazališta. Oni će koncert u Areni održati 28. prosinca u sklopu turneje kojom obilježavaju trideset godina na sceni, a predstavit će i novi album “Tajno ime”.

Arena Zagreb: Zaposlili još 150 radnika da rade u noćnoj smjeni

Depeche Mode priprema neviđen spektakl u Areni Zagreb

Prljavo kazalište: Za jubilej smo napravili najbolji zvuk do sada

Sumnjičavi Bodalec
– Turneju počinjemo 5. prosinca koncertom u Splitu. Planiramo u Areni nastupiti 28. prosinca, no nisam siguran hoće li to uspjeti. Što mislite, hoće li Arena biti gotova? – upitao nas je Mladen Bodalec. Sumnjičav je, kaže, jer mu je u mislima još praksa iz prošlog sustava kada se jedan zid gradio deset godina.

Prljavci će u Arenu donijeti repliku pozornice na kojoj su nastupali Rolling Stonesi na turneji “A Bigger Bang”, a naručili su je iz Engleske upravo od tvrtke koja se brinula za scenografiju na koncertima rock legendi. Svirat će u ustima visokim deset i širokim šesnaest metara, a petnaest metara dug jezik bit će isplažen prema publici. Bodalec još nije siguran kad će pozornica stići s Otoka, no sve će biti na vrijeme. Osim što će izvesti pjesme s trinaestog albuma “Tajno ime”, prljavci će pjesmama napraviti presjek rada u 30 godina postojanja banda.

– Naravno da koncert neće proći bez naših hitova – od pjesme “Mi plešemo”, “Crno-bijelog svijeta”, “Heroja ulice”, “Lupi petama” i “Marine” do novih pjesama. Ne znam hoćemo li napuniti dvoranu, bojim se prognozirati – odgovorio je Bodalec na pitanje hoće li uspjeti napuniti petnaest tisuća sjedećih mjesta u Areni.

Igor Oppenheim, predsjednik uprave Ingre koja gradi Arenu, i gradonačelnik Milan Bandić najavili su za jučerašnjeg obilaska da će uspješno privođenje radova kraju proslaviti oni koji su u gradnju dvorane uložili znoj i snagu. Fešta za radnike bit će 22. studenoga.

Gozba za radnike
Čekaju samo da glavnu dvoranu napuste teški strojevi. Zamijenit će ih stolovi s bogatim izborom hrane i pića da se počasti osamstotinjak radnika koji su gradili najveću rukometnu dvoranu u Hrvatskoj. U njoj su postavljeni i stolci na tribinama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije