ŽIVIO KRALJ!

Riječki Elvis Presley Fanclub slavi rođendan kralja rock 'n' rolla

08.01.2009.
u 15:37

Kralj rock’n’rolla živi vječno - u njihovim srcima. Riječki Elvis Presley Fanclub i ove godine druženjem i svirkom obilježava 8. siječnja, dan na koji je davne 1935. u Tupelu u saveznoj državi Mississippi na svijet došao njihov idol - Elvis Aaaron Presley.

Elvis je religija
Hrvatska grupica obožavatelja zvijezde čiji sjaj s godinama ne blijedi ima pedesetak članova. Iako je sjedište kluba u Rijeci, dugogodišnja voditeljica Štefica Srića tvrdi da Rijeka nije pravi “Elvisov grad”, nego da su to Zagreb i nekoliko mjesta u unutrašnjosti zemlje.

No, to ih ne sprečava da se zajedno prisjete Kralja, njegova lika, stasa i glasa, i zapjevaju mu u čast. Rođendan se  slavio neformalno u Zagrebu i Rijeci, a glavna su atrakcija u oba grada bili imitatori Elvisova glasa.
- Na zagrebačkoj proslavi na Filozofskom fakultetu nastupaju imitatori “mladog Elvisa” - mladi obožavatelji Kralja, Aljoša i Dean. Riječka će se rođendanska fešta održati u kafiću “Fontana”, a Drago Santini oponašat će “kasnog” Elvisa, rekla je Srića.

Mlad i mutirajući ili dubok, alkoholom i cigaretama zamrljan, Elvisov glas ono je što opsjeda sve njegove obožavatelje i razlog je zbog kojeg se uvijek vraćaju ikoni s američkog juga, koji namjeravaju i posjetiti.
- Samo su dva člana dosad posjetila Graceland i Memphis, ali trudimo se organizirati jedno grupno putovanje. To je ipak malo komplicirano jer smo rascjepkana grupa - ima nas u svim hrvatskim gradovima i teško nas je okupiti.

Koncert Kralju u čast
Kao fanove koji su svojedobno bili opsjednuti Elvisovim likom i štovali ga kao religiju te neprestano pohodili njegove koncerte Srića navodi Krunoslava Kiću Slabinca (1968. je vodio šou gdje je izvodio Presleyjeve pjesme odjeven u &svjetlucavo "lasvegasko" odijelo) te Matu Kovača.

Moderni pak obožavatelji u Rijeci pripremaju veliki imitatorski koncert na kojem će nastupiti riječki Elvis Branko Nemeš, ali i najpoznatiji “imitator” u regiji - talijanski Oscar Chersa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije