Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavko remenarić

Sjajan novi samostalni album bivšeg člana Boe

Menart
05.05.2023.
u 11:47

Projekt Million započeo je snimajući po nekoliko singlova godišnje od 2019., da bi se nedavno pojavio album “2020. – 2022.” u izdanju Menarta

Za Slavka Remenarića, dugogodišnjeg gitarista, tekstopisca i koautora pjesama Boe, moglo se očekivati da će nakon odlaska iz grupe 2018. nastaviti sa samostalnom karijerom. Radilo se o previše važnom čovjeku domaće rock-scene i sjajnom tekstopiscu te inspirativnom gitaristu koji je u oba ta zaduženja bio drugačiji od prevladavajućih stereotipa domaćeg rocka.

Projekt Million započeo je staloženo, snimajući po nekoliko singlova godišnje od 2019., da bi se nedavno pojavio album “2020. – 2022.” (Menart). Remenarić ne živi u prošlosti, riječ je o modernom pop-albumu koji zadržava njegove osnovne karakteristike, introspektivne tekstove pjesama i bogate gitarističke teksture, a sam je često odsvirao i dionice bas-gitara i klavijatura.

Million je poligon kojim Remenarić u osam pjesama povezuje nekoliko elemenata u smislenu cjelinu po mjeri današnjeg vremena, od elektronike do pop-melodioznosti. Radeći s vokalom Ernestom Ivkovićem (i Lukom Kunčevićem u “Ljubav napada”), s gostovanjem Saše Antića u “Statistu”, uz producenta Zvonimira Duspera-Dusa, Million nudi pop-glazbu s prepoznatljivim Remenarićevim potpisom. Na jednoj strani su melankolične pjesme poput uvodne “Nisam dobar”, sjajne “Pjesnici šute”, potmule “Jer to tako je” i 13-minutne “Samac” s trubom Andreja Jakuša.

S druge je otvoreniji popizam “Statista” – koja kao da je sišla s repertoara pop-mahera Blow Monkeys – ili “Ljubav napada” koja bi se mogla naći i u repertoaru The Cure. Million pokazuje nekoliko lica koje povezuje Remenarićeva prepoznatljiva gitara, ili u zavjesama zvuka ili u efektnim rifovima i solima, majstorski uklopljena u zvuk pjesama. Od omotnice s grafičkim rješenjem koje simulira otuđenost na tragu ovitka prvog albuma Boe, pjesme poput “Odlazak” i “Samo zvijezde” s naracijom Leona Lučeva elegantno završavaju tipično Remenarićevu priču.

Na kraju je nemoguće ne postaviti pitanje kako bi ove pjesme funkcionirale u grupi Boa da je ostao s njima i da ih je otpjevao Mladen Puljiz? Bio bi to jedan od najboljih albuma Boe nakon prva tri zgoditka iz osamdesetih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije