riječki hnk

Spremna je pandemijska verzija opere “Cavalleria rusticana”, bez zbora na pozornici

25.01.2021.
u 10:25

Opera “Cavalleria rusticana” Pietra Mascagnija premijerno će biti izvedena u riječkom HNK 27. siječnja.

Opera “Cavalleria rusticana” Pietra Mascagnija, pod dirigentskim vodstvom Paola Bressana i u režiji Dražena Siriščevića, premijerno će biti izvedena u riječkom HNK 27. siječnja u 19.30 sati. Tijekom izvedbe zbor će pjevati u dvorani za probe, izvan pozornice i gledališta, a zvuk će se prenositi u dvoranu. “U ovim ograničavajućim i izazovnim okolnostima glazbenu sliku opere nismo željeli izgubiti. Svim nedaćama usprkos, nastojali smo je sačuvati. Čut će se tako na sceni “udaljeni“ glasovi zbora, a na pozornici vidjeti siluete onih koji ne pjevaju, bez riječi i glasa svjedočeći drami u kojoj se zatočeni svi nalazimo“, naglasio je Siriščević. Time je na sceni otvoren prostor za soliste opere i za glumce.  

Traju i probe za postavljanje na scenu jedne od omiljenih opera na pozornicama diljem svijeta, Verdijeve "Traviate". Pjevat će Anamarija Knego i Aljaž Farasin uz gostujućeg solista Kevina Greenlawa. U "Traviati", pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela te u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, nastavit ćemo istraživati mogućnosti fizičke odsutnosti, a glasovne odnosno zvukovne prisutnosti zbora u izvedbi, kažu iz riječkog HNK.

Ističu i da su se do sad pridržavali svih mjera, ali i donosili vlastite odluke koje su često bile brže od preporuka, kako bi se zaštitila publika i izvođači. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije