PR članak

Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru

veliki tabor
PR fotografija
27.08.2013.
u 16:23

Ovim programom oživjet ćemo vrijeme srednjovjekovlja, vrijeme u kojem su nesretnu Veroniku Desinićku optužili da je coprnica koja je začarala grofa Celjskog i koja je prema legendi zazidana upravo ovdje u Velikom Taboru

Dvor Veliki Tabor, naš najstariji očuvani srednjovjekovni grad, spomenik kulture najviše nulte kategorije, pripremio je za sve svoje velike i male, nove  i stare prijatelje, koji mu se uvijek nanovo vraćaju, zanimljiv i raznovrsan program. Ovim programom oživjet ćemo vrijeme srednjovjekovlja, vrijeme u kojem su nesretnu Veroniku  Desinićku optužili da je coprnica koja je začarala  grofa Celjskog i  koja je prema legendi zazidana upravo ovdje u Velikom Taboru. Želja nam je da dolaskom u Veliki Tabor naši posjetitelji osjete oživljeni duh prošlosti kroz oživljene povijesne scene u kojima mogu i sami sudjelovati a sve s ciljem neponovljivog doživljaja Velikog Tabora  kao jednog od najprepoznatljivijih simbola ne samo Hrvatskog zagorja već i cijele kontinentalne regije.

U pohode Velikom Taboru dolazi sam kralj Žiga sa svojom dvorskom svitom, vitezovima i dvorskim damama . Posjetitelji će  moći  uživati u živopisnim  borbama vitezova  ali i pogledati kako se nekada davno obračunavalo s coprnicama. Interaktivnim muzejskim radionicama, u kojima će moći sudjelovati i sami posjetitelji prezentirat će se vrste i način izrade srednjovjekovnog  oružje i zaštitne opreme  (srednjovjekovni luk i strijela,mačevi, panciri) . Isto tako posjetitelji će moći pogledati srednjovjekovne sprave za mučenje kao i inscenaciju, javnu osudu „tata“ – lopova  kojeg se uhvatilo u krađi.

Svi koji žele izraditi grb svoje obitelji ili svoj osobni grb mogu se prijaviti i sudjelovati u Heraldičkoj radionici tijekom koje će upoznati grbove nekih naših plemićkih obitelji  kao i pravila njihove izrade. Djeca će moći sama sagraditi stari grad poput Velikog Tabora ili pak vlastitu krunu. Za najmlađe smo priredili lutkarske predstave „VeornikaDesinićka“ u izvođenju srednjovjekovnog putujućeg kazališta „Ioculatori“. Pored vitezova „Družbe zlatnog kaleža“ i kostimiranih dvorskih dama u programu koji traje od 13,00 do 18,00 sati  sudjeluju i Plesna družba „Veronika  Desinićka“ sa renesansnim plesovima  te Kuburaško društvo „Desinićka kubura“.  Svake subote slijedi i poneko glazbeno iznenađenje. Uz razgled starih vještina i zanata posjetitelji će moći  kušati  domaće kolače te  vina domaćih vinara.

Očekujemo Vas u Velikom Taboru.

SUBOTOM U RUJNU,07.09., 14.09., 21.09. od 13 do 18 sati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije