PLAYBOX SHORTS FILM FESTIVAL

Stručni žiri nagradio je domaći film, dok je publiku najviše dojmio francuski horor

Foto: Ivan Pravdić/Playbox Shorts Film Festival
1/3
20.09.2024.
u 11:58

Stručni žiri nagradio je francuskog redatelja Abnera Maximusa Fernanda i njegov film "The Job" ("Posao"), dok je nagrada publike pala u ruke Matije Matijevića za njegov film "Bocca de Ferro"

Drugi Playbox Shorts Film Festival službeno je završen! Nakon svečanog otvorenja u četvrtak (19. rujna), na kojemu su crvenim tepihom prošetale brojne zvijezde domaće filmske industrije, te petnaest kratkometražnih filmova prikazanih u Branimir Mingle Mallu, u subotu, 21. rujna, uslijedila je svečana dodjela nagrada u Gem Gardenu.

Dok smo čekali dolazak filmaša iz Branimir Mingle Malla, gdje su se održale i posljednje projekcije filmova, zabavljao nas je mladi glazbenik, multiinstrumentalist, redatelj i producent Antonio Perina, koji se svojim obradama na gitari fantastično uklopio u vanjski ambijent Gem Gardena, a nakon njega na pozornicu je stao izvršni producent festivala, Karlo Gagulić, koji je najavio samu dodjelu nagrada.  

Prva na redu bila je nagrada stručnog žirija, kojega su činili glumac Roko Sikavica te producent i distributer Ivor Šiber, koji je i uručio nagradu. Producent Šiber naglasio je kako je odabir bio poprilično težak, no naposljetku je nagrađen film s najboljom režijom te fotografijom. Pobjedu je odnio Matej Matijević, redatelj i student Akademije dramskih umjetnosti, koji je u svom dvadesetominutnom filmu "Bocca de Ferro" ("Željezna usta") prikazao anksioznog mladića i kazališnog biljetera Branimira u kojemu se, nakon svjedočenja činu kojega nije smio vidjeti, probudilo nešto krvavo. 

Gledatelji su pak za svoje favorite glasali neposredno nakon projekcija filmova, a izvršni direktor festivala, Karlo Gagulić, uručio je nagradu. Publiku je ipak najviše dojmio strani film - francuski dvanaestominutni horor "The Job" ("Posao"). Film je to redatelja Abnera Maximusa Fernanda u kojemu mlada djevojka, nakon prihvaćanja posla u bogatoj obitelji, počinje doživljavati paranormalne stvari.

Čini se kako su elementi tame i paranormalnog upravo ono što se mladoj publici, pa i žiriju najviše svidjelo na ovogodišnjem festivalu, a sljedeće godine od Playbox produkcije, uz svečano treće izdanje Playbox Shorts Film Festivala u Zagrebu, možemo očekivati i potpuno novi otočni festival, najavio je izvršni producent Karlo Gagulić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije