Festival priče

Svi kratkopričaši su zvijezde, a zemlja gost je Wales

'31.05.2012., Zagreb - Roman Simic Bodrozic, dobitnik nagrade Vecernjakova kratka prica.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
22.05.2013.
u 11:36

Gosti su: dobitnik Goncourtove nagrade Philippe Claudel (inače i poznati filmaš), ali i dobitnik nagrade IMPAC Dublin Rawi Hage. U Zagreb dolaze i talijanski pisac Paolo Giordano, te u nas omiljeni bugarski pisac Alek Popov

Svi su naši pisci zvijezde, rekao je na predstavljanju Dvanaestog festivala europske kratke priče u Booksi njegov osnivač Roman Simić Bodrožić. I najavio dolazak u Zagreb i Varaždin uglednih i u nas prevođenih pisaca kao što su dobitnik Goncourtove nagrade Philippe Claudel (inače i poznati filmaš), ali i dobitnik nagrade IMPAC Dublin Rawi Hage. U Zagreb dolaze i talijanski pisac i dobitnik tamošnje nagrade Strega Paolo Giordano, u nas omiljeni bugarski pisac Alek Popov, ali i kanadski pisac hrvatskoga porijekla Josip Novaković, trenutačno finalist međunarodne Bookerove nagrade. Zemlja gost ove je godine Wales, posebna će pozornost na festivalu biti posvećena stripu, o čemu će se brinuti čak šest stripašica predvođenih s Karrie Fransman, a posebno će se obilježiti i godišnjice vezane za Edu Popovića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije