HNK Split

Talijanski trio Albatros Ensemble na koncertu Sjećanje na Ninu Rotu

trio Albatros Ensemble
arhiva VL
28.02.2011.
u 14:31

Za svoj prvi nastup u Splitu izabrali su djela Nine Rote (1911.-1979.), talijanskog skladatelja planetarno poznatog najviše po impozantnom opusu filmske glazbe

Talijanski trio Albatros Ensemble gostovat će u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split u utorak, 1. ožujka (19.30) izvedbom koncerta koji su nazvali Sjećanje na Ninu Rotu.

Albatros Ensemble čine Francesco Parrino (violina), Stefano Parrino (flauta) i Alessandro Marangoni (klavir). Na talijanskoj i međunarodnoj koncertnoj sceni aktivni su od 1990. godine, a na odličan prijem i pohvale kritike naišli su širom svijeta nastupajući, osim u Italiji, u Čileu, Kolumbiji, Velikoj Britaniji, Peruu, Rumunjskoj, Rusiji, Sloveniji i Turskoj, i to u prestižnim kazalištima i koncertnim dvoranama te na brojnim festivalima. Za svoj prvi nastup u Splitu izabrali su djela Nine Rote (1911.-1979.), talijanskog skladatelja planetarno poznatog najviše po impozantnom opusu filmske glazbe. Tijekom 46 godina u prosjeku je godišnje skladao glazbu za tri filma, surađujući s najvećim redateljskim imenima svijeta filma. Osim što je ostao zapamćen kao jedan od najboljih skladatelja filmske glazbe uopće, Rota je napisao glazbu za čak deset opera, pet baleta te brojna druga orkestralna, komorna i zborska djela.

Albatros Ensemble na svom će koncertu u foyeru splitskog HNK izvesti Rotina djela Trio za flautu, violinu i klavir, Improvizacija za violinu i klavir “Un diavolo sentimentale”, Tri komada za dvije flaute, u kojem će im se kao gošća pridružiti Marija Bašić Markotić, Sonata za violinu i klavir, Pet malih komada za flautu i klavir, Allegro veloce za flautu i klavir te na koncu fantaziju na filmsku glazbu Rotafantasy, koju je Rocco Abate posvetio triju Albatros.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije