bodies 2.0.

U Klovićeve dvore stiže novi postav fascinantne izložbe ljudskih tijela

Foto: EXPA/Pixsell
17.03.2021.
u 10:56

Znanstveno edukativna izložba Bodies 2.0. – Veličanstveni svemir u nama u Klovićevim dvorima bit će otvorena od 8. travnja do 20. lipnja.

U Klovićevim dvorima 8. travnja otvara se fascinantna izložba ljudske anatomije pod nazivom “Bodies 2.0. – Veličanstveni svemir u nama”. Ta znanstveno edukativna izložba koja se sastoji od eksponata ljudskog tijela, već je 2010. predstavljena u Hrvatskoj, a sada donosi i još novih, do sada neizloženih tijela.

Eksponati pravih ljudskih tijela koje će posjetitelji moći vidjeti izbliza su sačuvali metodom polimerne impregnacije. To znači, objašnjavaju organizatori, da je uzorak balzamiran, zatim stavljen u kupku s acetonom, a potom u kantu s tekućim polimerom, što omogućava da organi i čitava tijela ostanu u netaknutom stanju. Na izložbi će biti prikazano čak petnaest cijelih ljudskih tijela i oko dvjesto različitih organa, a cilj je da posjetitelji nakon izložbe bolje razumiju strukturu i složenost ljudskog tijela te da ih to potakne na zdrav život i održavanje kondicije.

Iako pomisao na stvarna ljudska tijela kao galerijske izloške može zvučati pomalo morbidno, ova izložba pruža jedinstven pogled u kompleksnost našeg vlastitog tijela i način funkcioniranja svakog njegova dijela i svih sustava koji nas drže na životu. Do sada ju je vidjelo više od dvadeset milijuna ljudi diljem svijeta, a u Klovićevim dvorima ovog puta ostat će otvorena sve do 20. lipnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije