'KORAK U ŽIVOT'

Velika humanitarna akcija za mlade štićenike doma za nezbrinutu djecu

25.11.2008.
u 16:44

Rotary club Zagreb-Kaptol inicijator je velike humanitrane akcije "Korak u život" koja bi svoj vrhunac trebala doživjeti 21. prosinca. Riječ je o projektu kojim bi se trebalo pomoći mladim štićenicima domova za nezbrinutu djecu koji su navršili 18 godina, a žele nastaviti obrazovanje odlaskom na fakultet.

Glasnogovornici projekta

Uz Rotary club Zagreb-Kaptol "ruku pomoći" ovom projektu pružili su Severina, Slaven Bilić i Ivano Balić koji su glasnogovornici ovoga velikog humanitarnog projekta, a podršku iznimnoj akciji dali su i premijer Sanader, predsjednik Mesić kao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Veliki koncert 'Severina i prijatelji'
- Jako sam sretna što mogu sudjelovati u ovom projektu i što će sve skupa završiti velikim koncertom. Nadam se da ćemo skupiti dovoljno novca za sve one kojima je potreban, da se riješi njihov status, odnosno da im se omogući studiranje - istaknula je Severina koja je uputila još jedno veliko hvala dr. Josipu Paladinu koji je "spiritus movens" cijeloga humanitarnog projekta.

Pobjeda za najmlađe
- Zbog izrazito specifičnog načina u kojem ova djeca odrastaju, jasno je da im moramo pomoći - naglasila je osoba od najvećeg povjeranja za sve one kojima su vatreni i nogomet na prvom mjestu - Slaven Bilić.

- Dr. Paladino mi je rekao da mnogi odlični učenici na završetku srednje škole namjerno padaju IV. razred zbog nemogućnosti i nesigurnosti daljnjeg školovanja. Na svima nama je da omogućimo da ta djeca normalno nastave školovanje i imaju normalnu budućnost - naglasio je Slaven Bilić.

Kulminacija akcije 21. prosinca 2008.
Cijela akcija završava velikim koncertom u Domu športova, pod nazivom "Severina i prijatelji". Cijeli dan će se u dvorani odvijati zabavno-sportski program, a priču će začiniti i susret Hajduka i Dinama.

Vrijeme je darivanja i treba vjerovati da će se cijelom projektu priključiti velik broj hrvatskih građana, koji će bez obzira na recesiju pokazati da imaju veliko srce i svojim prilogom pomoći mladima bez roditelja da ostvare svoj san i završe fakultet ili da naprave karijeru poput Slavena Bilića ili Ivana Balića, koji su se založili za njih nesebično dajući podršku ovome velikom humanitarnom projektu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije