POSLASTICE FINE

8 autohtonih hrvatskih jela

telka.hr
Foto: Screenshot Telka.hr
19.03.2016.
u 09:00

Među njima su slavonski kulen, čvarci...

Komentara 31

SA
samoborka
11:19 19.03.2016.

pa naravno da hrvatska kuhinja ima dosta slicnosti s talijanskom posto smo geografski jedni do drugih i logicno je da smo kroz povijest spontano bili pod utjecajem te kuhinje. Druga stvar, nasi moreplovci i znanstvenici su jos od doba renesansee i prije trgovali s Italijom, tamo se skolovali i tako prenosili njihova znanja, kuhinju i obicaje k nama. Treca stvar, Hrvatska, prvenstveno hrvatsko primorje, dijeli potpuno istu klimu i tlo kao Italija..prema tome logicno je da na obje strane uspijevaju iste biljne i mesne kulture. Tako da..ovo srpsko ismijavanje i dosadno politiziranje je stvarno smijesno i bijedno. I prepuno ljubomore i frustracije po obicaju.

SA
samograd
13:58 19.03.2016.

Dvojica poznatih hrvtaskih kuhara starije generacije Zlatko Balent i Marijan Hornung,su izjavljivali da su jedina hrvatska jela " jarić ili janje na ražnju " ,kad sam to pročitao ostao sam PAF . Govorim o ljudima koji su pisali uđžbenike za kuh.školu i radili po Interkontiju i Okrugljaku . Što se tu ima za reći , naš kolonijalni mentalitet neda nam naprijed . Kad ćete čuti Talijana da je tjestenina došla iz Kine ,nikad .Francuz neće priznati da su ih Talijani učili kuhati . Engleska kuhinja je iz naše miljama ali oni svoju pitu od bubrega dižu u nebesa,čak su muljali da su izmislili lazanje ,pa su digići popizdili. Samopoštovanja nam fali pa i u gastronomiji .

AT
Atanazije
10:34 19.03.2016.

Da, prije nego što su nas raznorazni tuđinci naučili kaj jesti, jeli smo kamenje i drveće... Budalesine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije