Poširana jaja se stavljaju na kruh neposredno prije posluživanja.
SASTOJCI
Za temeljac
8 šalica pileće juhe, 8 češnja nasjeckanog češnjaka, 6 svježih grančica korijandera, 1,5 žlice maslinovog ulja
Za juhu:
6 češnja sjeckanog češnjaka, sol i papar, korica jednog neprskanog limuna, 1/2 šalice grubo sjeckanog svježeg korijandera, 1,5 žlice maslinovog ulja, 4 jaja, 4 kriške kruha
PRIPREMA
Temeljac/preljev
1) U tavu ulijte pileću juhu, češnjak, korijander i maslinovo ulje i pustite da zakuha. Zatim pustite da kuha na srednje jakoj vatri 20 minuta u tavi bez pokrivanja.
Juha
1: U blender stavite nasjeckani češnjak, sol i papar, koricu limuna i korijander te usitnite tako da dobijete glatku smjesu. Dodajte zatim i 3 žlice maslinovog ulja. Dobivenu smjesu ostavite postrani dok pripremate ostalo.
2. Temeljac zakuhajte, zatim poširajte jaja dvije minute.
3. Poslužite tako da u zdjelu za služenje stavite smjesmu iz blendera na dno, na to stavite krišku kruha i zalijte polako s pripremljenim temeljcem. Na samom kraju stavite jaja na vrh i juha je spremna za konzumaciju.