neugodno

Ako se mučite se s peruti i ispadanjem kose, nemojte zaboraviti na pravilnu njegu vlasišta

Shutterstock
03.04.2019.
u 14:51

Uvedite u svoju uobičajenu tjednu higijensku rutinu i piling vlasišta, kao što radite i s pilingom lica, primjerice, dvaput tjedno prije pranja kose.

Ako se patite s gubitkom kose ili se borite s "napornom" peruti, svu svoju pažnju posvećujete kosi. No, zaboravljate na vlasište?

Niste jedini. Ali svakako biste trebali voditi računa i o najvećem ljudskom organu - koži. Pravilna njega vlasišta može pomoći u rješavanju tih problema.

Započnite njegu s pilingom, savjetuju dermatolozi. Tako ćete ukloniti mrtve stanice kože s vlasišta, pojasnio je dr. sc. Joshua Zeichner. Piling će ukloniti gustu perut i prljavštine nakupljene na površini kože od raznih proizvoda za oblikovanje i njegu kose.

Uvedite u svoju uobičajenu tjednu higijensku rutinu i piling vlasišta, kao što radite i s pilingom lica, primjerice, dvaput tjedno prije pranja kose. 

Iako se ne može tvrditi sa sigurnošću da će redoviti piling i njega vlasišta spriječiti ispadanje kose, stav je dermatologa da zdravo vlasište znači i zdravu kosu.

"Upalni procesi na vlasištu mogu utjecati i na pravilan rast folikula i kose," kaže dr. Zeichner.

Upozorava i da ako patite od peruti, suhog vlasišta ili psorijaze vlasišta, trebate posjetiti dermatologa jer agresivna uporaba pilinga na takvoj koži može uzrokovati iritaciju i upalu i samim time više štete nego koristi.

Pogledajte i video Muškarac se borio s labudom, no sve je zaprepastio postupak ove majke

Komentara 1

PO
poze
00:32 04.04.2019.

Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam sE ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u mom prvom mjesecu od ovog posla. ------->>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije