Džem od jagoda i bosiljka možete zamijeniti bilo kojom varijantom domaćeg džema od bobičastog voća ili na brzinu ukuhajte gusti umak od malina i prelijte ga preko deserta. Od navedenih količina dobit ćete 20 malih biskvita koje možete iskoristiti i u raznim drugim kombinacijama. Recept je osmislila gastrobolgerica Tatjana Miletić.
Panna cotta
Za kremu:
150 ml mlijeka
150 ml slatkog vrhnja
50 g šećera
1/2 vrećice želatine
prstohvat vanilije
6 malih čašica (možete koristiti plastične čaše)
Za biskvit:
300 g brašna tip 500
150 g maslaca
150 g šećera
1 jaje
džem od jagoda i bosiljka ili po želji
Priprema:
Rastopite želatinu prema uputstvu s pakiranja (možete umjesto hladne vode koristiti i toplu). Vrhnje i mlijeko skuhajte (što zapravo znači da ih kuhate do trenutka kad počne kipiti) i ostavite da se malo prohladi, a zatim dodajte rastopljenu želatinu. Dobivenu smjesu izlijte u čaše ili kalupe i stavite u zamrzivač na sat do sat i pol vremena, a zatim prebacite u hladnjak na još nekih sat vremena. Za biskvit umutite maslac i šećer, dodajte jaje, brašno i sve dobro sjedinite. Stavite u vrećicu za zamrzivač i ostavite u hladnjaku pola sata. Napravljeno tijesto zatim razvucite na 2 cm debljine, čašom ili modlom izvadite krugove, i poredajte ih po limu na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Sve pecite 15-20 minuta na 200 stupnjeva. Kad se tijesto ohladi preko njega stavite panna cottu, tako što ćete dno čaše prvo staviti pod toplu vodu zbog lakšeg vađenja. Na kraju sve prelijete džemom.