znate li?

Alergični ste na ribe? To znači da vam ovo nedostaje u organizmu

Pržena riba
Foto: pexels.com
1/2
13.10.2017.
u 09:29

Riba je važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa bi se osobe alergične na ribe trebale posavjetovati s nutricionistima oko toga kako da te važne sastojke unesu na drugi način, poručuju stručnjaci iz njemačkog udruženja za alergije i astmu.

Osobe alergične na ribe ne unose važne hranjive sastojke koji trebaju njihovim organizmima i trebale bi taj manjak nadoknaditi na drugi način, upozoravaju stručnjaci.

Riba je važan izvor vitamina D, omega-3 masnih kiselina i joda pa bi se osobe alergične na ribe trebale posavjetovati s nutricionistima oko toga kako da te važne sastojke unesu na drugi način, poručuju stručnjaci iz njemačkog udruženja za alergije i astmu.

Bjelančevina koja obično izaziva alergiju jest parvalbumin koji postoji kod gotovo svih vrsta riba. Mlijeko i mliječni proizvodi bogati su jodom, kao i jaja, rakovi i školjkaši koje osobe alergične na ribe obično mogu jesti. Tijelo proizvodi vitamin D kad je koža izložena sunčevu svjetlu.

Farmaceutski nadomjesci također su rješenje ako se prehranom ne unesu ti sastojci.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije