Upravo je objavljen novi, 37. broj časopisa Iće&piće, specijaliziranog za kulturu stola, primjerenog i adventskom dobu i dolazećim blagdanima. Međutim, tko je god imao prigodu samo uzeti u ruke to magazinsko bogatstvo štiva i fotografija, uvidio je da se tu ima što čitati od Božića čak do Uskrsa!
Neka nam Uredništvo ne zamjeri, jer imaju ekskluzivu, golemi intervju s Hestonom Blumenthalom - što reći nego naj, naj velemajstorom svjetske kulinarske scene. Pa ipak, osobno, najveća draž ovoga broja razgovor je/ portreti s uglednim istarskim vinarima Radovanom i Polettijem. Uz, po običaju odlične fotografije tih vinara, obitelji, ambijenta, teče čitka i pitka priča o njima, s njima, njihova riječ, koja oslikava ne samo njihov vlastiti put uspjeha nego i ukupnu istarsku vinsku scenu koja je u samo nepuna dva desetljeća postala vodeća hrvatska vinska uzdanica.
Gospodin Radovan i gospodin Poletti osobe su, dopuštam si malu osobnu slobodu, s kojima sam pratio baš taj uzlet i razvoj tamošnje vinske scene: Radovan me naučio kako malvazija može postići uvijek visoke standarde bez obzira na (lošiju) godinu; a njegova crna vina, rekao bih, obrazac su i za studente koji žele nešto ozbiljno naučiti o „crnoj“ Istri. Profesor pak Poletti toliko je napredovao, a o njegovoj RUŽI morat će se povesti ozbiljni razgovori u hrvatskom vinarstvu. Autorska je uvijek selekcija vrlo subjektivna; pa ipak mora se navesti spektakularna tema „London na tanjuru“, enciklopedijski poučni vodič londonskom restoranskom scenom.
Ono pak što daje posebnu znanstvenu čvrstinu ovom štivu prilozi su profesora Edija Maletića: jednostavno, sve o škrletu, domorodnoj, jedinstvenoj sorti koja može, ako vinar želi, dati sjajno, ekskluzivno hrvatsko vino.