Sastojci:
Oko 1 l povrtnog temeljca, 2-3 mlada krumpira, 2-3 mlada luka, korijen celera, mladi češnjak ili medvjeđi luk, peršin, 2 korijena hrena, kopar, 2 jaja, 4 manja kruščića
Priprema:
Na maslacu pirjajte mladi luk i češnjak. Isprobajte medvjeđi luk, izvrsno će aromatizirati jelo. Podlijte povrtnim temeljcem i dodajte mladi krumpir koji ste narezali na kockice.
Dodajte i korijen hrena narezan na što sitnije komadiće. Kada se skuha, usitnite štapnim mikserom. Kruščiće prerežite tako da dobijete poklopčiće. Izdubite sredine. Omotajte papirom za pečenje pa u sredinu ulijte pripremljenu krem-juhu.
Stavite u zagrijanu pećnicu 15 minuta na 120 stupnjeva. Kada je kruh pokupio toplinu juhe, u svaku porciju dodajte pola kuhanog jaja i pospite vlascem. Poklopite poklopcem od kruha i servirajte toplo.
Umjesto vlasca, po želji možete dodati timijan ili neku vrlo nježnu aromatičnu biljku. Izbjegavajte jake okuse.
>>Isprobajte bojanje jaja prirodnim bojama – od cikle do luka, špinata i kupusa
Fuj..