Nema jednostavnijeg jela od tvrdo kuhanog jaja koji će odlično sjesti uz mnoga druga jela. Jeftina, jednostavna i ukusna namirnica ima dovoljno proteina koji će vam dati snagu da preživite naporne sastanke i dočekate popodnevne sate.
Jaja se uvijek stavljaju u hladnu vodu. Nakon što voda provrije, treba ih kuhati sedam minuta jer će tako žumanjak ostati dovoljno sočan (ne previše suh) što je vidljivo po snažnoj narančastoj boji. Jako je bitno ne prekuhati jaja kako žumanjac ne bi dobio sivkastu 'patinu' s vanjske strane.
Na posao svakako ponesite soli i šarenog papra te sirovog povrća po želji koje je dobro pomiješati s namazom od slanutka ili patlidžana.
Tvrdo kuhana jaja dobro će doći za pojačavanje salata – odlično je za sve koji vole luk i rajčicu pa će obrok kombiniran od ove tri namirnice s dodatkom malo maslinova ulja organizam napuniti vitaminima, mineralima i proteinima.
Tvrdo kuhana jaja odličan su dodatak sendvičima, kao jedan od slojeva uz avakodo, zelenu salatu. Dobro se slažu i sa sastojcima od kojih se priprema Cezar salata, a nećete pogriješiti ni ako ih stavite u Mediterantsku sendvič-pitu.
>> Važno je da djeca imaju tri glavna obroka i dva međuobroka