Trendovi

Carlsberg prvi u Hrvatskoj lansirao jabučno vino

jakobsen
Arhiva Vl-a
11.06.2010.
u 16:14

"Novi Chardonnay", kako ga je nazvao časopis Guardian, u skandinavskim zemljama drži već do 10 posto volumena prodanog piva. Sadrži jabučno vino i sok od jabuke te šećer i prirodne arome.

Trend prodaje cidera - posebne kategorije alkoholnih pića dobivene fermentacijom soka od jabuke ili kruške - poput zapadnoeuropskih tržišta sve više slijedi i Hrvatska. Stoga je Carlsberg Croatia ovih dana, naime, prvi među hrvatskim proizvođačima portfolio na domaćem tržištu upotpunio Somersby ciderom, kojemu istraživanja predviđaju značajan tržišni potencijal.

U Velikoj Britaniji, gdje je posljednjih godina i te kako popularan, časopis Guardian cider je već proglasio "novim Chardonnayom". U skandinavskim zemljama prodaja cidera penje se i do 10 posto volumena prodanog piva, tako da je, slijedivši trend i potencijale te novootkrivene kategorije, Grupacija Carlsberg u Danskoj i Norveškoj još 2007. lansirala Somersby, koji joj nosi dvoznamenkaste stope rasta prodaje na godišnjoj razini.

U Carlsbergu tvrde kako je Somersby jabučni alkoholni cider u potpunosti spravljen od prirodnih sastojaka. Sadrži jabučno vino i sok od jabuke te šećer i prirodne arome kojima se postiže izbalansirana slatkoća i potpuni osvježavajući okus. Piće s mjehurićima ima 4,7 posto alkohola i poslužuje se rashlađeno u čaši s mnogo leda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije