Mnogi misle da je priprema ovog francuskog deserta komplicirana, pa odmah odustanu od ideje da ga pripreme kod kuće. Jedan korisnik TikToka pokazao je u svojoj video objavi da vam ne treba puno vremena, ali ni sastojaka - njih nekoliko zamijenio je jednim.
Sladoled ima sve što vam inače treba - šećer, vrhnje i mlijeko.
Recept pogledajte u videu:
@shefshaq You do NOT need a blow torch. 🔥 ##food ##foodlover ##easyrecipes ##quickrecipes ##foryou ##foryoupage ##fyp ##baking
♬ original sound - shefshaq
Prvo što trebate je uzeti sladoled od vanilije, oko 120 ml i rastopiti ga u mikrovalnoj pećnici. Nakon toga dodajte mu dva žumanjka i sve dobro izmiješajte.
U pećnici zagrijte posudu s vodom na 165°C, pa u nju dodajte posudice u koje ste ulili tekućinu sladoleda i žumanjaka. Pecite 40 do 50 minuta. Posebnu pažnju posvetite visini vode jer vam ista ne smije dodirivati tekućinu.
Izvadite prvi dio svog Creme brulée-a van i pustite da se ohladi otprilike 2 sata u hladnjaku.
U tavi karamelizirajte šećer i brzo ga prelijte preko (ako želite, možete ponoviti taj postupak dva puta kako bi gornji sloj bio tvrđi).
Pustite da se sve stisne i uživajte!