Stiglo je blagdansko vrijeme, a s njime i jedan od omiljenih trenutaka u većini kućanstava – priprema kolača. Upravo zato predstavljamo cupcakes božićna drvca koja će svojim okusom i izgledom osvojiti i vaš blagdanski stol.
Recept sa stranice Slatki svijet torti i kolača pročitajte u nastavku:
Bjelanjke kratko izmiksajte da se zapjene, dodajte sol pa nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte žutanjke i aromu vanilije pa sve dobro izmiksajte. Dodajte mlijeko pa još jednom izmiksajte smjesu prije nego što dodate brašno i prašak za pecivo.
Brašno kuhačom umiješajte u smjesu i dobro sve izradite tako da ne bude grudica. Na kraju malo-pomalo dodajte snijeg od bjelanjaka i kuhačom lagano sjedinite sve sastojke. Košarice za muffine napunite do ½ visine kalupa. Muffine pecite 12-15 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađene muffine ukrasite Chantilly kremom u koju ste dodali malo zelene boje i šarenim mrvicama. Za pripremu Chantilly kreme slatko vrhnje izmiksajte do pola, dodajte šećer u prahu i aromu vanilije pa miksajte dok ne dobijete dovoljno čvrst šlag za dekoraciju muffina.
>> Aromatizirani med s lješnjacima prava je poslastica - evo kako je pripremiti