Tradicionalna priprema čvaraka uključuje topljenje, prešanje, miješanje i nije moguća za izvesti u kuhinji s jednim loncem i kuhačom, ali ako ste se poželjeli ove grickalice možete napraviti bržu i jednostavniju verziju koja je gotova za manje od dva sata.
Uzmite bijeli, masni dio slanine, izrežite ga na kockice 2x2 centimetra i dobro operite pod vodom. Stavite u jedan lonac, na srednju vatru i povremeno miješajte.
Predlažemo da ovaj vikend isprobate odlične pržene krumpiriće koji se lako spravljaju kod kuće!
Slanina će se lagano topiti i puštati masnoću, a vi ju možete skupljati žlicom i odvajati u jednu staklenku sa strane ili pričekajte da se skroz istopi pa procijedite čvarke kroz sito. Dobivenu masnoću ostavite da se skroz ohladi i stvrdne, a potom ju stavite u hladnjak. Možete je koristiti nekoliko mjeseci za pečenje i prženje.
Komadiće slanine vratite u lonac i popržite na jakoj vatri pola minute uz stalno miješanje. Dodajte jednu veliku žlicu mlijeka i dalje miješajte. Ugasite vatru i maknite lonac, pa dodajte sol i promiješajte. Ostavite da se ohlade i možete ih jesti, prenosi yumerecipe.com.
Slasni čvarci: Nekad su bili obrok siromaha, danas su delicija
Recept vam ne štima,jer ako se čvarci ohlade,pa ih ponovno pržite, neće se dati dovoljno stisnuti. Čvarci su do kraja potopljeni u masti,a nju možete odlijevati u emajlirani posudu,a na kraju kad ih sve vruće potrpate u prešu,moći će se stisnuti kao čips. Stvar ukusa je da neko voli luk, mlijeko zbog boje,ali,o ukusima se ne raspravlja!