umjesto masti sok

Dobra vijest za čokoljupce: Je li ovo čokolada koja ne deblja?

čokolada
Boris Ščitar/PIXSELL
08.04.2013.
u 13:19

Znanstvenici su uspjeli prepoloviti postotak masti u čokoladi tako što su maslac od kakaa i mliječnu masnoću zamijenili s voćnim sokom

Malo je onih koji ne vole čokoladu, ali i onih koji zbog ove poslastice nemaju problema s viškom kilograma. No, dobra vijest stiže za sve čokoljupce. Znanstvenici su, naime, uspjeli prepoloviti postotak masti u čokoladi tako što su maslac od kakaa i mliječnu masnoću zamijenili s voćnim sokom.

Iako će zbog toga čokolada imati ne toliko primjetan voćno okus, ovaj se proces može primijeniti za mlijeko tamne i bijele čokolade, piše The Independent.

Ispitivanja su još u tijeku i iako na prvu \'blag\' voćni okus ipak je postao prejak, ali znanstvenici vjeruju da ga mogu ublažiti s vodom i vitaminom C.

– Saznali smo kako čokoladu učiniti zdravijom, a da čokolada ipak ostane \'čokoladna\'. Nadamo se da će prehrambena industrija iskoristiti ove naše rezultate istraživanja i koristiti voćne sokove umjesto masnoća – rekao je glavni istraživač dr. Stefan Bon.

>> Ližu se s užitkom: Belgija izdala čokoladne poštanske marke

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije