Hrana o kojoj sanjate
Dubravkin put već je desetljećima sinonim za vrhunsku hranu, a Slano & slatko donosi vam recepte chefa Vedrana Petranovića i pastry chefa Roberta Bašića koji će vas oduševiti. Pred nama je i korizmeno doba - uz mladu gastroblogericu Zrinku Zekulić otkrijte svu raskoš odricanja i usput saznajte koje su prednosti posta i zašto se oduvijek smatra jednim od najboljih “sredstava” fizičkog, psihičkog i spiritualnog pročišćenja.
Dosta sarme, teških variva, ali i detoks-programa
Veljača je mjesec koji svojom kratkoćom budi optimizam nakon beskrajnog siječnja i nagoviješta fenomenalne stvari koje nas očekuju s prvim toplim danima proljeća. Dosta je bilo sarme i teških zimskih variva, a vrijeme je da prestanete i s detoksikacijskim programima koje ste provodili u siječnju. Tržnice polako poprimaju boje proljetnih namirnica, u ribarnice nam se vraća srdela (ali o njoj ćemo više u sljedećem broju), a slastice nisu nikada izgledale bolje.
Najbolje jedite – u korizmi
Pred nama je, doduše, korizmeno vrijeme, ali ovaj put pobrinuli smo se da u korizmi jedete bolje nego ikad prije. Naša gastroblogerica Zrinka Zekulić izvukla je iz svoje dobro čuvane škrinjice bakinih recepata one najbolje i prilagodila ih modernom dobu. A ako se s prvim proljetnim danima spremate na putovanje, predlažemo vam Pariz i London – Martina Strukić i Bojana Radović vode vas na mjesta koja garantiraju nezaboravan provod i nesvakidašnji gastrodoživljaj. Uživajte!
Slano & slatko u paketu s Večernjim potražite u subotu 15 veljače. Za samo 15 kuna na kioscima!